Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) επέκρινε έντονα τους νέους ταξιδιωτικούς κανόνες που έχει επιβάλει η Γαλλία σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ.

Η IATA είπε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συντονίσουν την απάντηση τους στη νέα παραλλαγή Omicron. Και να επιβάλουν ενοποιημένους κανόνες.

Η Γαλλία να ηγηθεί μιας κοινής προσέγγισης της ΕΕ

Σύμφωνα με την Ένωση, η επιβολή των απαιτήσεων δοκιμών COVID-19 πριν από την αναχώρηση από τη Γαλλία είναι αντίθετη με τις οδηγίες της ΕΕ. Και προτείνει ότι η Γαλλία θα πρέπει να ηγηθεί μιας κοινής προσέγγισης της ΕΕ που θα βοηθούσε στη διατήρηση της συνδεσιμότητας.

Οι γαλλικές αρχές πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι όλοι οι υπήκοοι τρίτων χωρών θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις PCR πριν φτάσουν στη Γαλλία. Κι αυτό για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της νέας παραλλαγής Omicron που εντοπίστηκε.

Όπως εξήγησαν ότι η απαίτηση προκαταρκτικής εξέτασης ισχύει για όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών άνω των 12 ετών. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Εκτός από την επιβολή απαίτησης προκαταρκτικών δοκιμών, οι υπήκοοι τρίτων χωρών θα υποβληθούν σε περαιτέρω δοκιμές όταν φτάσουν στη Γαλλία.

Στη Γαλλία τα πιο αυστηρά μέτρα

Η Γαλλία τηρεί επί του παρόντος από τα αυστηρότερα μέτρα κατά των εμβολιασμένων και ανάκτησης ταξιδιωτών εκτός ΕΕ. Η IATA προέτρεψε τη γαλλική κυβέρνηση να επιβάλει πιο αναλογικά μέτρα. Καθώς και να εναρμονίσει την προσέγγιση της με τα άλλα κράτη μέλη.

«Οι τελευταίοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί COVID που επιβλήθηκαν στη Γαλλία δεν είναι ανάλογοι με τον κίνδυνο και υπονομεύουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της ΕΕ.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί για μια συντονισμένη απάντηση σε ολόκληρη την ΕΕ στο Omicron», έγραψε η IATA στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.