Σύνταξη: tourismtoday.gr

Να αναθεωρήσουν τους νόμους τους σχετικά με τη συμπεριφορά των επιβατών, καλεί η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Όπως υπογραμμίζει μόνο έτσι θα χειριστούν όλους τους τύπους απείθαρχων και ενοχλητικών επιβατών. Ο αριθμός των περιστατικών έχει διπλασιαστεί από το 2020 και αυξάνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Διευθυντή της IATA Tim Colehan, η ευρύτερη χρήση αστικών και διοικητικών κυρώσεων όπως δείχνει το εγχειρίδιο του ICAO, θα αποτρέψει μια τέτοια συμπεριφορά.

«Η ποινική δίωξη παραμένει μια επιλογή για πιο σοβαρά περιστατικά με μεγάλα πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης, είπε ο Tim Colehan.
Αυτά τα αδικήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σθεναρά. Και οι συνέπειες μιας τέτοιας συμπεριφοράς να δημοσιοποιούνται».

Σύμφωνα με στοιχεία της IATA, έχουν αναφερθεί 1.000 περιστατικά από τις αρχές σε μία μόνο εβδομάδα. Και γενικά, σημειώθηκε αύξηση 55% των περιστατικών απείθαρχων επιβατών.

Η αεροπορική αρχή των ΗΠΑ (FAA) αποκάλυψε ότι είχαν καταγραφεί περισσότερες από 4.600 αναφορές περιστατικών μεταξύ Ιανουαρίου και αρχές Οκτωβρίου 2021.

  • Περίπου 3.312 ή το 72% αυτών των περιπτώσεων ήταν αρνήσεις να φορέσουν μάσκα προσώπου.
  • Περίπου 849 από αυτές τις αναφορές έχουν ελεγχθεί.

Σε σύγκριση με την προ-πανδημίας εποχή, σημειώθηκαν κατά μέσο όρο 142 κρούσματα αυτού του είδους την τελευταία δεκαετία.