“Αν θέλετε ανάπτυξη περιορίστε τις κυβερνητικές πολιτικές που επιβάλλουν υπερβολικό κόστος στις αεροπορικές μεταφορές”, διαμηνύει η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) στην κυβέρνηση της Ινδίας, υπενθυμίζοντας της πως “η παγκόσμια συνδεσιμότητα που μόνο η αεροπορία μπορεί να προσφέρει είναι ένας κρίσιμος μοχλός για όλες τις σύγχρονες οικονομίες”.

Τα κυβερνητικά μέτρα έθεσαν σε κίνδυνο τη σταθερή ανάπτυξη της συνδεσιμότητας και οι αερομεταφορείς της Ινδίας υφίστανται ένα “διπλό κτύπημα” με το απότομα αυξανόμενο κόστος καυσίμων από την μία και την πτώση της αξίας της ινδικής ρουπίας, από την άλλη.

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων είναι ιδιαίτερα έντονη για τους Ινδούς για τους οποίους το καύσιμο αποτελεί το 34% των λειτουργικών εξόδων – πολύ υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο της τάξης του 24%.

“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους περιορισμούς της υποδομής που περιορίζουν την ανάπτυξη και τις κυβερνητικές πολιτικές που αποκλίνουν από τα παγκόσμια πρότυπα και αυξάνουν το κόστος της συνδεσιμότητας “, τονίζει ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΑΤΑ στην Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής της Αεροπορίας στο Δελχί.

Η IATA ενθάρρυνε επίσης την κυβέρνηση να εξετάσει τρόπους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Ινδίας, ευθυγραμμίζοντας με τα παγκόσμια πρότυπα και μειώνοντας το υπερβολικό κόστος που επιβάλλει η κυβέρνηση, με μηδενικό επιτόκιο GST για διεθνή ταξίδια σύμφωνα με τις αρχές της ICAO και διεθνείς υποχρεώσεις.