Η Iberia θα είναι ο πρώτος αερομεταφορέας παγκοσμίως που θα παραλάβει το Airbus A321XLR (Xtra Long Range) φέτος.

Η πρωτιά είχε αρχικά οριστεί να πάει σε άλλη αεροπορική εταιρεία-μέλος της IAGAer Lingus, όμως ο ιρλανδικός αερομεταφορέας έπρεπε να παραιτηθεί από την παράδοση λόγω διαφωνίας για την αμοιβή του πιλότου.

Η Iberia επιβεβαίωσε ότι αναμένει να παραλάβει το πρώτο στενού αμαξώματος αερισκάφος A321XLR – το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2022 – «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Προορισμοί

Ο αερομεταφορέας είπε ότι η Ουάσιγκτον και η Βοστώνη θα είναι «πιθανότατα» οι πρώτοι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων – αν και «όπως με όλα τα αεροπλάνα που παραδόθηκαν πρόσφατα, τις πρώτες ημέρες θα εκτελεί δρομολόγια μεσαίας εμβέλειας».

Η Iberia είπε ότι το αεροπλάνο 182 θέσεων θα προσφέρει 14 πλήρως επίπεδες θέσεις business class με άμεση πρόσβαση στο διάδρομο, οθόνες 4K IFE, ένα φαρδύ δερμάτινο προσκέφαλο και θήκες για προσωπικά αντικείμενα.

Η Iberia είπε ότι το A321XLR θα καταναλώνει περίπου 30% λιγότερο καύσιμο από τα μοντέλα ευρείας αμαξώματος. Μετά την πρώτη παράδοση, η αεροπορική εταιρεία πρόκειται να λάβει επτά επιπλέον A321XLR «τους επόμενους μήνες».

Άλλοι μεγάλοι πελάτες αεροσκάφους είναι οι American Airlines, United, IndiGo, Qantas, AirAsia X, Wizz Air και JetBlue.