Η Διεύθυνση Έρευνας της ICCA (International Congress and Convention Association) παρακολουθεί την κατάσταση όλων των 1.065 συναντήσεων στη Βάση Δεδομένων Σύνδεσης ICCA που έχoυν προγραμματιστεί σε Ασία- Ειρηνικό για το 2020.

Μόνο 44 προγραμματισμένες συναντήσεις για την Ασία-Ειρηνικό επηρεάζονται από τον κοροναϊό (4,1%). Από αυτές τις 44 συνεδριάσεις, 34 αναβλήθηκαν, 5 ακυρώθηκαν και 5 μετακινήθηκαν.

Εκτός της Ασίας-Ειρηνικού, αναβάλλονται δύο συναντήσεις στην Ευρώπη και μία στην Αφρική.

Ο πρόεδρος της ICCA, James Rees, δήλωσε: “Όταν αντιμετωπίζουμε αβεβαιότητα ή κρίση, ο εντοπισμός αξιόπιστων και έγκαιρων πηγών πληροφοριών είναι κρίσιμος για τη λήψη υπεύθυνων αποφάσεων. Έχουμε δημιουργήσει το liveblog μας COVID-19 για να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες παγκοσμίως να βρουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τη νέα εστία COVID-19 και να μοιραστούν τις συναντήσεις που σχετίζονται με τη βιομηχανία με την παγκόσμια κοινότητα του ICCA για την συνάντηση προμηθευτών και ενώσεων.

“Πιστεύουμε ότι η διεθνής βιομηχανία συναντήσεων μπορεί να παίξει το ρόλο της στην εξεύρεση λύσης στην τρέχουσα εστία COVID-19. Οι διεθνείς συναντήσεις αντιπροσωπεύουν το καλύτερο δυνατό μέσο για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και πολλών άλλων παγκόσμιων ζητημάτων. Πρέπει να επιδείξουμε αντοχή και εμπιστοσύνη, διατηρώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το συνεχιζόμενο χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων μας – και όπου αυτό δεν είναι δυνατό, συνεργαζόμενοι για την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων που συμβάλλουν στη διατήρηση της ανταλλαγής πληροφοριών και στοιχείων που αποδίδουν οφέλη”, συμπλήρωσε ο James Rees.