Η IHG Hotels & Resorts, ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική επέκταση στη Σαουδική Αραβία με την υπογραφή συμφωνίας franchise για το Hotel Indigo Abha.

Αυτή η στρατηγική κίνηση, σε συνεργασία με την Firdous Abha Hotel Holding Company και τη διαχείριση της Aleph Hospitality, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της IHG να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της Luxury & Lifestyle και να συμβάλει στον αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα στο Βασίλειο.

Το Hotel Indigo, μέρος της συλλογής IHG Luxury & Lifestyle, είναι διάσημο για το ότι προσφέρει στους επισκέπτες εμπειρίες σε μερικές από τις πιο πολιτιστικές γειτονιές του κόσμου. Με 278 ξενοδοχεία είτε σε λειτουργία είτε σε εξέλιξη παγκοσμίως, κάθε ιδιοκτησία Hotel Indigo αντικατοπτρίζει μοναδικά την τοπική κουλτούρα, τις τάσεις και τη γαστρονομία, δημιουργώντας μια ζωντανή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Το Hotel Indigo Abha , που προγραμματίζεται να ανοίξει τον Δεκέμβριο του 2025 , είναι έτοιμο να προσφέρει μια ξεχωριστή και πολυτελή εμπειρία στα Arabian Highland. Το ξενοδοχείο 110 δωματίων θα αντλήσει έμπνευση από το τοπικό του περιβάλλον, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αυθεντική σύνδεση με την περιοχή. Οι ανέσεις θα περιλαμβάνουν ένα εστιατόριο, ένα καφέ lounge, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις MICE και ένα γυμναστήριο, συνδυάζοντας την άνεση με την αυθεντικότητα σε αυτόν τον πολιτιστικά και φυσικά πλούσιο προορισμό.

Ο Haitham Mattar , Διευθύνων Σύμβουλος – Ινδία, Μέση Ανατολή και Αφρική της IHG Hotels & Resorts, τόνισε τα γραφικά τοπία και τις ευκαιρίες περιπέτειας της Abha. Σημείωσε το υπάρχον χαρτοφυλάκιο της πόλης με μη επώνυμα και τοπικά ξενοδοχεία και αναγνώρισε τη δυνατότητα εισαγωγής των μοναδικών εμπειριών φιλοξενίας της IHG. Ο Mattar τόνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας για το 2030, με επικεφαλής τον διάδοχο του θρόνου Mohammed bin Salman, για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη νότια περιοχή και την προσέλκυση άνω των 10 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως στην περιοχή Aseer έως το 2030.

Ο Ayed Nasser Al-Qahtani , Ιδιοκτήτης και Αντιπρόσωπος της Firdous Abha Hotel Holding Company, εξέφρασε υπερηφάνεια για τη συνεργασία με την IHG για να φέρει το Hotel Indigo στην Abha. Αναμένει ότι αυτή η συνεργασία θα μεταμορφώσει σημαντικά τον τομέα της φιλοξενίας της Abha, συνδυάζοντας την παγκόσμια τεχνογνωσία της IHG με τοπικές γνώσεις για να επαναπροσδιορίσει τις προσφορές φιλοξενίας της πόλης.

Ο Tariq Dowidar , Αντιπρόεδρος της Σαουδικής Αραβίας στο Aleph Hospitality, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για τη διαχείριση του Hotel Indigo Abha, σηματοδοτώντας το πρώτο ακίνητο στο χαρτοφυλάκιό τους στο Βασίλειο. Ανυπομονεί για τα εγκαίνια του ξενοδοχείου και τη συμβολή του στο τοπίο της πόλης.

Η Abha, που αναγνωρίζεται ως κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός τόσο για εγχώριους όσο και για διεθνείς ταξιδιώτες, είναι μια πόλη-κλειδί στο Όραμα 2030 της Σαουδικής Αραβίας. Η πόλη φιλοξενεί επί του παρόντος μια ποικιλία από ξενοδοχεία χωρίς επωνυμία ή τοπικά επώνυμα ξενοδοχεία. Η εισαγωγή του Hotel Indigo στην Abha αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της IHG να προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες φιλοξενίας και να θέτει νέα πρότυπα στον κλάδο. Το Hotel Indigo Abha βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο που συνδέει την πόλη Khamis Meshit με το αεροδρόμιο Abha , και υπόσχεται απαράμιλλη προσβασιμότητα και ευκολία για τους τουρίστες, ενισχύοντας περαιτέρω την ελκυστικότητα της περιοχής.

Χαρτοφυλάκιο της IHG στη Σαουδική Αραβία

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι απλώς ένα ορόσημο για την IHG, αλλά και ένα σημαντικό βήμα προόδου για την τουριστική βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας , προσφέροντας φιλοξενία παγκόσμιας κλάσης και εξυψώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία για τους επισκέπτες σε αυτό το μοναδικό και μαγευτικό μέρος του κόσμου.