Η IHG Hotels & Resorts, μία από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο, ενίσχυσε τη συνεργασία της με έναν από τους κορυφαίους προγραμματιστές στην Αίγυπτο, τον Arkan Palm for Real Estate Investment, για την κατασκευή δύο ακόμη ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα — το InterContinental West Cairo 205 που έχει προγραμματιστεί για Άνοιγμα τον Ιανουάριο του 2028 και το voco West Cairo 205 Suites, που πρόκειται να ανοίξει τον Ιούνιο του 2026.

Τα ξενοδοχεία θα βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία ως μέρος της νέας ανάπτυξης μικτής χρήσης Arkan Palm for Real Estate Investments — 205 an Arkan Palm Development — στο Δυτικό Κάιρο, μια από τις κορυφαίες περιοχές της Αιγύπτου.

Η ανάπτυξη ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων θα περιλαμβάνει γραφεία, μονάδες κατοικίας, καταστήματα λιανικής, επιχειρηματικά πάρκα, νοσοκομεία και κλινικές, ένα διεθνές σχολείο, καθώς και ένα νησί Canal Walk που αποτελείται από οικιστικούς χώρους και καταστήματα λιανικής.

Η διπλή υπογραφή ξενοδοχείου, η οποία θα προσθέσει 390 δωμάτια στο χαρτοφυλάκιο της IHG στην Αίγυπτο, καλύπτει την υψηλή ζήτηση για πολυτελείς και premium εμπειρίες επισκεπτών στην περιοχή. Αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει τη δέσμευση της IHG στην αιγυπτιακή αγορά, καθώς και την εμπιστοσύνη που έχουν οι μακροπρόθεσμοι συνεργάτες της εταιρείας στην IHG και στο χαρτοφυλάκιο των σημάτων της.

InterContinental West Cairo 205

Το InterContinental West Cairo 205 θα διαθέτει 250 κλειδιά και θα προσφέρει στους επισκέπτες εμπειρίες πολυτέλειας μέσω της εξαιρετικής σχεδίασης, της προσφοράς και των υπηρεσιών του. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει τέσσερις επιλογές φαγητού, όπως ένα ολοήμερο δείπνο, ένα εξειδικευμένο εστιατόριο, ένα lounge στο λόμπι και ένα μπαρ προορισμού. Οι εταιρικοί επισκέπτες που αναζητούν μια κομψή, αλλά λειτουργική τοποθεσία θα έχουν πρόσβαση στον χώρο συσκέψεων και εκδηλώσεων του ξενοδοχείου συνολικής επιφάνειας 1.110τμ, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας χορού. Άλλες εγκαταστάσεις στο ξενοδοχείο θα περιλαμβάνουν ένα club lounge, ένα σπα, ένα κέντρο ευεξίας και πισίνα.

voco West Cairo 205 Suites

Με 140 δωμάτια, το voco West Cairo 205 Suites θα εγγυηθεί μια κορυφαία εμπειρία για τους επισκέπτες από τη στιγμή που θα κάνουν check-in μέχρι το check-out. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει μία επιλογή φαγητού και ένα εστιατόριο με γεύματα, καθώς και ένα κέντρο ευεξίας. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά της επωνυμίας Voco, ο τολμηρός σχεδιασμός και οι ανέσεις θα προσθέσουν μια ξεχωριστή γοητεία σε κάθε διαμονή.

Τόσο τα επερχόμενα ξενοδοχεία InterContinental όσο και τα ξενοδοχεία voco θα βρίσκονται κοντά σε πολλούς προορισμούς αναψυχής και περιηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Πυραμίδων και του μελλοντικού Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου. Ως μέρος του γενικού σχεδίου Arkan Palm, που πρόκειται να είναι μια από τις καλύτερες μικτές εξελίξεις στην περιοχή, τα ξενοδοχεία θα είναι εύκολα ορατά και προσβάσιμα σε όλους στο Δυτικό Κάιρο.

Το InterContinental West Cairo και το voco West Cairo Suites απέχουν 45 λεπτά οδικώς από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου και 30 λεπτά από το κέντρο του.

Η IHG® διαθέτει επί του παρόντος 7 ξενοδοχεία που λειτουργούν σε 4 επωνυμίες στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων των InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Staybridge Suites και διαθέτει έναν ισχυρό αγωγό 13 ξενοδοχείων που πρόκειται να ανοίξουν τα επόμενα 2-5 χρόνια.