Η IHG Hotels & Resorts υπέγραψε μνημόνιο με την Αρχή Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας για συνεργασία σε προωθητικές ενέργειες, κοινές εκστρατείες μάρκετινγκ και πρωτοβουλίες προγραμμάτων πίστης.

Στόχος είναι να «παρουσιαστεί η Σαουδική Αραβία ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς του κόσμου σε ένα διεθνές κοινό».

Η IHG έχει επίσης ανακηρύξει τη Σαουδική Αραβία «αγορά προτεραιότητας» για την επέκταση στη Μέση Ανατολή. Ο όμιλος φιλοξενίας λεπτομερώς σχεδιάζει να προσθέσει 10.000 επιπλέον δωμάτια στο χαρτοφυλάκιό του στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, εστιάζοντας στο Ριάντ, την Τζέντα, τη Μαντίνα, τη Μέκα, το Νταμάμ και το Αλ Χομπάρ.

Η IHG λειτουργεί επί του παρόντος 37 ξενοδοχεία σε πέντε επωνυμίες στη Σαουδική Αραβία — InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Staybridge Suites και Voco.

Το μνημόνιο συνεννόησης έρχεται καθώς η Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί επιθετικές επενδύσεις στον τουρισμό και τη φιλοξενία , θέτοντας πρόσφατα στόχο 100 εκατομμύρια επισκέπτες έως το 2030.