Ο ινδικός ιδιωτικός αερομεταφορέας IndiGo στις 23 Νοεμβρίου ξεκίνησε 19 νέες πτήσεις ανταπόκρισης προς την Ευρώπη, στο πλαίσιο συμφωνίας κοινού κωδικού με την Turkish Airlines.

Mε το σύμφωνο κοινής χρήσης κωδικών – το οποίο επιτρέπει σε δύο διαφορετικούς αερομεταφορείς να εμπορεύονται την ίδια πτήση με τους κωδικούς ταυτοποίησής τους – η IndiGo θα ξεκινήσει πτήσεις σύνδεσης προς την Πορτογαλία και την Ελβετία.

Οι πτήσεις, που θα προέρχονται από την Ινδία, θα συνδέουν τη Λισαβόνα και το Πόρτο της Πορτογαλίας και τη Βασιλεία και τη Γενεύη της Ελβετίας, μέσω της τουρκικής πόλης Κωνσταντινούπολης.

«Αυτά τα νέα δρομολόγια και συχνότητες, που ισχύουν από τις 23 Νοεμβρίου 2022, θα προσφέρουν νέες επιλογές και περισσότερη χωρητικότητα στους πελάτες που εξερευνούν ταξίδια μεταξύ Ινδίας και Ευρώπης την ερχόμενη εορταστική περίοδο», ανέφερε η IndiGo σε μια ανακοίνωση.

Ο Vinay Malhotra, επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας, είπε ότι παρατηρήθηκε «τεράστια ζήτηση» για ταξίδια από την Ινδία στην Τουρκία, την Ελβετία και την Πορτογαλία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση των πελατών, προσφέρουμε τώρα 19 πτήσεις ανταπόκρισης μέσω Κωνσταντινούπολης σε προορισμούς όπως η Γενεύη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και η Βασιλεία. Αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει τη διεθνή συνδεσιμότητα αλλά και θα προσθέσει χωρητικότητα σε αυτές τις διαδρομές και θα κάνει τα ταξίδια πιο προσιτά», πρόσθεσε.