Επιτεύχθηκε στρατηγική συμφωνία μεταξύ ITA (Italia Trasporto Aereo) και Airbus για την αγορά 28 αεροσκαφών που θα παραδοθούν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022.

Η αεροπορική εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας για την αγορά δέκα Airbus A330neo μήκους -αεροσκάφη μεταφοράς, επτά περιφερειακά αεροσκάφη Airbus A220 και έντεκα οικογενειακά αεροσκάφη Airbus A320neo, τα οποία θα παραδοθούν μετά την ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού Σχεδίου.

Η ITA έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με την Air Lease Corporation για τη μίσθωση επιπλέον 31 νέας γενιάς αεροσκαφών Airbus, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών μεγάλων, μεσαίων και μικρών αποστάσεων.

Συνολικά, εξήγησε η αεροπορική εταιρεία σε σημείωση, 56 νέα αεροσκάφη Airbus θα μισθωθούν κατά την περίοδο του σχεδίου-συμπεριλαμβανομένων 13 αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων, του υπερσύγχρονου Airbus A350-900 και 43 αεροσκαφών μικρών και μεσαίων αποστάσεων-σε σημαντικά πιο συμφέρουσες συνθήκες από αυτές που προσφέρονται στην Alitalia.

Επιπλέον, η ITA θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης από τις δώδεκα που χρησιμοποιούσε η πρώην εθνική αεροπορική εταιρεία για τη διαχείριση του στόλου της σε έξι μόνο, στηριζόμενη σε συνεργάτες με αποδεδειγμένη οικονομική δύναμη για να βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει τον στόλο της από τα αρχικά 52 αεροσκάφη σε 105 το 2025.