Με μότο “Un cielo semper più azzurro” (“Ένας ακόμα πιο μπλε ουρανός” ), η ITA Airways συμμετέχει για πρώτη φορά στη Borsa Internazionale del Turismo (BIT), τη Διεθνή Έκθεση Ταξιδίου που πραγματοποιείται έως τις 14 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Το περίπτερο βρίσκεται στο Hall 4 και διαθέτει πολλές γωνιές αφιερωμένες στην ITA Airways.

Καταρχάς, προσφέρεται στους επισκέπτες η δυνατότητα να γνωρίσουν τη νέα business class για μεγάλες αποστάσεις της ITA Airways και να νιώσουν σαν να πετούν.

Επίσης, υπάρχει η ενότητα αφιερωμένη στο πρόγραμμα επιβράβευσης Volare της Εταιρείας, το οποίο έχει πλέον φτάσει τα 900.000 μέλη, και μία ενότητα αφιερωμένη στην πλατφόρμα ITA Connect.

Στους επισκέπτες στο περίπτερο προσφέρεται μια εικονική περιήγηση μέσα στο Airbus A350 με την ευγενική παραχώρηση των νέων τελευταίας γενιάς Oculus META QUEST 2, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία 3D για μια μοναδική και εξαιρετικά ρεαλιστική εμπειρία: μέσω εικονικών ελεγκτών, που είναι πραγματικές προεκτάσεις των χεριών, οι επισκέπτες θα βιώσουν την αίσθηση ότι αγγίζουν το εσωτερικό του αεροσκάφους.

«Για εμάς, το 2023 είναι έτος μεγάλων επενδύσεων, καθώς θα διπλασιάσουμε την προσφορά μας για μεγάλες αποστάσεις χάρη στο άνοιγμα νέων δρομολογίων: προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις πτήσεις από τη Ρώμη Fiumicino προς Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν , και στη Νότια Αμερική, με τη σύνδεση από τη Ρώμη Fiumicino με το Ρίο ντε Τζανέιρο που ξεκινά τη χειμερινή περίοδο παράλληλα με την αύξηση της προσφοράς σε όλους τους προορισμούς που ήδη λειτουργούν – δήλωσε η Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer της ITA Airways και Διευθύνων Σύμβουλος Volare.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε αυτά τα νέα δρομολόγια καθώς και τις νέες εποχιακές και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πτήσεις μεσαίας απόστασης εδώ στην BIT, ένα σημαντικό γεγονός για όλους τους τουριστικούς φορείς στην Ιταλία και στις διεθνείς αγορές, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της εμπορικής μας στρατηγικής και οι οποίοι, μαζί με εμάς, έχουν συμβάλει στη δημιουργία αυξανόμενης αξίας για τους πελάτες μας μέσω των ολοένα και πιο αφοσιωμένων και εξατομικευμένων προσφορών.

“Στόχος μας”, κατέληξε η Emiliana Limosani, “είναι να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας, να προωθήσουμε ταξιδιωτικές ευκαιρίες με όλο και πιο ενδιαφέρουσες υπηρεσίες και προσφορές και να εγγυηθούμε στην Ιταλία συνδεσιμότητα υψηλής ποιότητας τόσο με διεθνείς προορισμούς όσο και εντός της χώρας. ”

Αναλυτικά, οι νέες πτήσεις της καλοκαιρινής σεζόν 2023 της ITA είναι:

• Η πτήση Rome Fiumicino-Washington-Dulles International Airport θα πραγματοποιηθεί από

-2 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023 με 5 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 10:20 π.μ. και άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Washington-Dulles στις 2:20 μ.μ., τοπική ώρα

-από 4 έως 30 Ιουλίου 2023, οι πτήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 1 Αυγούστου έως 28 Οκτωβρίου 2023, οι πτήσεις θα γίνονται καθημερινές.

• Το πρόγραμμα από την Ουάσιγκτον θα είναι

-από 2 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023, με 5 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση στις 4:20 μ.μ. και προσγείωση στη Ρώμη Fiumicino στις 7:05 π.μ.
– από 4 έως 30 Ιουλίου 2023, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
-από 1 Αυγούστου έως 28 Οκτωβρίου 2023, οι πτήσεις θα γίνονται καθημερινές.

• Θα εκτελείται η πτήση Ρώμης Fiumicino-San Francisco International Airport

-από 1 έως 30 Ιουλίου 2023 με 3 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 9:35 π.μ. και άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο στις 1:15 μ.μ., τοπική ώρα
– από τις 2 Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου 2023, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

• Το πρόγραμμα από το Σαν Φρανσίσκο θα είναι

-από 1 έως 30 Ιουλίου 2023 με 3 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση στις 3:15 μ.μ. και προσγείωση στη Ρώμη Fiumicino στις 12:15 μ.μ., τοπική ώρα
– από τις 2 Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Οι δύο νέοι διηπειρωτικοί προορισμοί θα εκτελούνται με το Airbus A330 (διαδρομή προς την Ουάσιγκτον) και με το Airbus A350, τη ναυαρχίδα της Εταιρείας (διαδρομή προς το Σαν Φρανσίσκο).

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της Μεσογείου επιστρέφουν επίσης στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2023:

• Απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη Fiumicino και το Μιλάνο Linate προς Ίμπιζα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Μενόρκα, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ρόδο
• Απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη Fiumicino προς Κεφαλονιά και Σπλιτ
• Απευθείας πτήσεις από Ρώμη Fiumicino και Milan Linate προς Lampedusa και Pantelleria

Με το νέο καλοκαιρινό δίκτυο, η ITA Airways στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών κατά 60% και τα έσοδά της κατά 80% έναντι του 2022. Χάρη στην επέκταση του διηπειρωτικού δικτύου, η Εταιρεία αναπτύσσεται και στον τομέα του φορτίου: διακίνησε περίπου 50.000 τόνους φορτίου το 2022 και στοχεύει στην επίτευξη αύξησης 80% των μεταφερόμενων εμπορευμάτων το 2023.