Η ITA Airways είναι μια από τις νεότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

Ως ο νέος ιταλικός εθνικός αερομεταφορέας, η ITA Airways εξυπηρετεί ένα εκτεταμένο εγχώριο και διεθνές δίκτυο μέσω των δύο κόμβων Rome Fiumicino και Milan Linate.

Τώρα, η αεροπορική εταιρεία εντάσσεται στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών στη Γερμανία (BARIG).

«Η ITA Airways είναι μια νέα και σύγχρονη αεροπορική εταιρεία και πρεσβευτής του «Made in Italy» στον κόσμο», δηλώνει ο Michael Hoppe, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της BARIG. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ITA Airways —όπως και περισσότερες από 100 άλλες αεροπορικές εταιρείες— επέλεξε μια συνδρομή στην BARIG».

«Η Γερμανία είναι μια στρατηγική αγορά για την ITA Airways και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλος της BARIG. Από τη βιωσιμότητα στον θεμιτό ανταγωνισμό, η BARIG προωθεί βασικά ζητήματα στον κλάδο των αερομεταφορών που είναι απαραίτητα για την αεροπορική μας εταιρεία», λέει ο Rodney Cali, Country Manager Germany της ITA Airways.

«Για να διασφαλίσει τη συνδεσιμότητα μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, η ITA Airways προσφέρει 94 εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Στουτγάρδη και το Ντίσελντορφ στους δύο κόμβους της στην Ιταλία—Ρώμη Fiumicino και Milan Linate—καθώς και περαιτέρω συνδέσεις με ολόκληρο το ιταλικό δίκτυο και με μεγάλες διεθνείς προορισμούς».

Από την έναρξη των εργασιών στις 15 Οκτωβρίου 2021, με στόλο 52 αεροσκαφών, η ITA Airways ακολουθεί μια σαφή στρατηγική ανάπτυξης. Μόνο το 2023, έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία 39 νέα αεροσκάφη, ενώ η γκάμα των διηπειρωτικών πτήσεων θα επεκταθεί με νέα δρομολόγια προς τη Βόρεια και Νότια Αμερική—από τη Ρώμη Fiumicino στο Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσιγκτον και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Εκτός από τις υπηρεσίες επιβατών, η ITA Airways εστιάζει και στις αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων. Μεταξύ άλλων, η αεροπορική εταιρεία είναι πιστοποιημένη για ελεγχόμενες με θερμοκρασία φαρμακευτικές μεταφορές σύμφωνα με το παγκόσμιο πρότυπο IATA CEIV.