Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Jet2 αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη της λόγω ανόδου σε κρατήσεις και τιμές ενώ προειδοποίησε για τις πιθανές επιπτώσεις στις μελλοντικές καταναλωτικές δαπάνες.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένει ότι τα κέρδη του ομίλου για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο θα διαμορφωθούν μεταξύ 510 και 525 εκατομμυρίων λιρών έναντι 480 και 520 εκατομμυρίων λιρών στην προηγούμενη πρόβλεψη.

Οι μελλοντικές κρατήσεις για το χειμώνα 2023-24 είχαν “καλές επιδόσεις” σε σχέση με την αύξηση της χωρητικότητας κατά 20,5%, με τα επίπεδα επιβατών να έχουν αυξηθεί κατά 17% και τη μέση τιμή τόσο για τις πτήσεις όσο και για τις οργανωμένες διακοπές να χαρακτηρίζεται ως “ισχυρή”.

Το μείγμα των πελατών οργανωμένων διακοπών με υψηλότερο περιθώριο κέρδους ανά επιβάτη είναι “ελαφρώς ανώτερο” από τον περασμένο χειμώνα, περίπου στο 60%, “γεγονός που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο δεδομένης της αναζωπύρωσης των διακοπών πόλης αυτή την περίοδο”, δήλωσε η εταιρεία.

Η αυξημένη καθοδήγηση για τα κέρδη σε μια εμπορική ενημέρωση ήρθε με βάση τις κρατήσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου 2024 “που εμφανίζουν παρόμοιες τάσεις με τους τελευταίους μήνες”, καθώς και το όφελος μιας επιπλέον ημέρας πτήσης τον Φεβρουάριο και ενός Πάσχα που είναι νωρίς.

Η χωρητικότητα για το καλοκαίρι του 2024 είναι 12,5% υψηλότερη από πέρυσι, στα 17,2 εκατομμύρια θέσεις, με τις μελλοντικές κρατήσεις να είναι “ενθαρρυντικές”, με μέσο συντελεστή πληρότητας 1,5 ποσοστιαία μονάδα μπροστά από το περασμένο καλοκαίρι στο ίδιο στάδιο.

Οι πελάτες οργανωμένων διακοπών αυξήθηκαν κατά 17%, με το μείγμα των συνολικών αναχωρούντων επιβατών να ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 77% και να συμβαδίζει με το καλοκαίρι του 2023 στο ίδιο σημείο του κύκλου κρατήσεων.

Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε πως “ενώ η τιμολόγηση για το καλοκαίρι του 2024 και στα δύο προϊόντα μας για ταξίδια αναψυχής παρουσιάζει επί του παρόντος αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παραμένουμε ενήμεροι για το τρέχον μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον και για το πώς αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μελλοντικές καταναλωτικές δαπάνες.

Η δυναμική των κρατήσεων είναι θετική με τις διακοπές να παραμένουν προτεραιότητα για τους πελάτες μας, αν και, όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, ο όμιλος συνεχίζει να βλέπει αυξήσεις στο κόστος εισροών, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων”.

Οι προκρατήσεις για την 11η βάση του αερομεταφορέα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ, όπου οι πτήσεις ξεκινούν στις 28 Μαρτίου, “ήταν ευχάριστες, ενισχύοντας την άποψή μας για τις σημαντικές ευκαιρίες στο Λίβερπουλ, το Merseyside και την ευρύτερη περιοχή”.

Πέντε νέα αεροσκάφη Airbus A321neo έχουν προστεθεί στο στόλο σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης, ενώ άλλα έξι αναμένεται να φθάσουν πριν από το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους.

“Αυτά τα αεροσκάφη αποδεικνύουν ήδη τη στρατηγική τους αξία για τον όμιλο όσον αφορά την οικονομία λειτουργίας, τη μείωση των εκπομπών και την εμπειρία των πελατών”, δήλωσε η Jet2.

Ο όμιλος αναμένεται να παράσχει περαιτέρω ενημέρωση τον Απρίλιο και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου στις 11 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων πληρέστερων προοπτικών για την “τόσο σημαντική” εμπορική περίοδο του καλοκαιριού 2024.

Ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy δήλωσε ικανοποιημένος “με τον τρόπο με τον οποίο τελειώνει το οικονομικό έτος 2024 και μας ενθαρρύνουν οι πρώτες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024.

Ενώ αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις για τα εισοδήματα της διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών, πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας εκτιμούν τον χρόνο τους μακριά από το βροχερό νησί μας και θέλουν να τους φροντίζουμε σωστά καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών τους.

Παραμένουμε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν μαζί μας στα ηλιόλουστα μέρη της Μεσογείου, στα Κανάρια Νησιά και στις ευρωπαϊκές πόλεις αναψυχής”.