Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Jet2 δεσμεύεται να διατηρήσει τις πτήσεις της Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, παρά την 8ήμερη απεργία από το προσωπικό ασφαλείας ελέγχου συνόρων, σε αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), τα μέλη του που εργάζονται στα αεροδρόμια Γκάτγουικ, Χίθροου, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Γλασκώβης και Κάρντιφ -των οποίων τα κύρια καθήκοντα είναι να ελέγχουν τα διαβατήρια- θα απεργήσουν για οκτώ ημέρες (23, 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου και στις 28, 29, 30 και 31 του μήνα).

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα από το 2019 που οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να λειτουργούν χωρίς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς Covid.
Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, έχει σε ετοιμότητα 600 στρατιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, για να πραγματοποιήσουν συνοριακούς ελέγχους.

Στα αεροδρόμια σε Μπέρμιγχαμ, Γλασκώβη και Μάντσεστερ επηρεάζονται οι λειτουργίες, των Jet2.com και Jet2holidays του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου οργάνωσης περιηγήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy είπε ότι οι πτήσεις θα γίνουν κανονικά.

«Είμαστε ενήμεροι για την κινητοποίηση και θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες του κλάδου μας ότι σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεων μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών της απεργίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου.

Οι πελάτες μας έχουν εργαστεί σκληρά για να κάνουν πολύτιμα σχέδια διακοπών, συμπεριλαμβανομένου του να δουν την οικογένεια και τους φίλους τους, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οι ομάδες μας θα εργαστούν ακούραστα για να διασφαλίσουν ότι θα πετάξουν όλοι από και προς τους προορισμούς τους, ώστε να μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές που τους αξίζουν».

Η Virgin Atlantic σχεδιάζει επίσης να λειτουργήσει το πρόγραμμα της. Εργάζεται σε σχέδια έκτακτης ανάγκης με την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία «τα ταξίδια των πελατών μας κατά την περίοδο των εορτών αποτελούν προτεραιότητα μας και επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των ταξιδιωτικών τους σχεδίων, κρατώντας τους ενήμερους για οποιαδήποτε πιθανή αναστάτωση στα σύνορα».