Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η εταιρεία διακοπών Jet2.com συμφώνησε να αγοράσει 15 ακόμη αεροσκάφη Airbus A321 NEO.
Αυτή η τελευταία παραγγελία στον κατασκευαστή Airbus ακολουθεί τα 36 που παραγγέλθηκαν τον Αύγουστο. Καθώς και την ευελιξία επέκτασης έως και 60 αεροσκάφη.

Τα επιπλέον 15 αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2026 και 2029. Οι όροι της συμφωνίας είναι “ουσιαστικά οι ίδιοι” με αυτούς που εγκρίθηκαν για τις αρχικές 36 παραγγελίες αεροσκαφών.

Ευνοϊκή μέθοδος χρηματοδότησης αεροσκαφών

“Με τις τρέχουσες τιμές καταλόγου, αυτά τα επιπλέον 15 αεροσκάφη αντιπροσωπεύουν συνολική αξία περίπου 2 δις δολαρίων, ανακοίνωσε η Jet2.
Η συνολική αξία συναλλαγών έως και 75 αεροσκάφη, ανέρχεται περίπου σε 10,1 δις δολάρια και η εταιρεία έχει διαπραγματευτεί σημαντικές εκπτώσεις από η τιμή καταλόγου.

Η εταιρεία θα διατηρήσει την ευελιξία στον καθορισμό της πιο ευνοϊκής μεθόδου χρηματοδότησης αεροσκαφών, μέσω ενός συνδυασμού εσωτερικών πόρων και χρέους”.

Όταν ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία με την πρώτη παραγγελία από την Airbus τον Αύγουστο, η συμφωνία σημαίνει ότι “μπορεί να ανταποκριθεί στη μελλοντική αναμενόμενη ανάπτυξη των επιχειρήσεων ταξιδιών αναψυχής. Καθώς και να ανανεώσει τον υπάρχοντα στόλο αεροσκαφών”.