Το νέο UV Cabin System της Honeywell τέθηκε σε λειτουργία ως μέρος πιλοτικών δοκιμών της JetBlue Airways, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μια αμερικανική αεροπορική εταιρεία εφάρμοσε την τεχνολογία Honeywell.

Σε κλινικές μελέτες, το υπεριώδες φως έχει βρεθεί ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά ορισμένους ιούς και βακτήρια όταν εφαρμόζεται σωστά σε καθορισμένα επίπεδα. Το Honeywell UV Cabin System μπορεί να διασχίσει μια καμπίνα αεροσκάφους σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η Honeywell έχει παραδώσει 8 από τις συσκευές στη JetBlue, και οι συσκευές τίθενται σε λειτουργία ως μέρος του προγράμματος JetBlue’s Safety από το πρόγραμμα Ground Up σε δύο από τις πόλεις εστίασης της αεροπορικής εταιρείας, το John F. Kennedy International Airport στη Νέα Υόρκη και το Fort Lauderdale- Διεθνές αεροδρόμιο Χόλιγουντ.

Αυτές οι δύο τοποθεσίες ξεκίνησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα 90 ημερών για το JetBlue για την αξιολόγηση της λύσης Honeywell.

Το Honeywell UV Cabin System έχει περίπου το μέγεθος ενός καροτσιού ποτών αεροσκάφους και διαθέτει βραχίονες UV-C που εκτείνονται πάνω από την κορυφή των καθισμάτων και σκουπίζουν την καμπίνα για τη θεραπεία των επιφανειών του αεροσκάφους. Τα σωστά τοποθετημένα φώτα UV-C μπορούν να παρέχουν δόσεις που έχουν διαπιστωθεί από κλινικές μελέτες ότι είναι ικανές να μειώσουν διάφορους ιούς και βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των SARS-CoV και MERS-CoV. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με τη δοσολογία και την εφαρμογή UV.

«Με την ασφάλεια των μελών του πληρώματος και των πελατών μας την πρώτη μας προτεραιότητα, η JetBlue με την πρωτοβουλία Ground Up διατηρεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στην ασφάλεια διασφαλίζοντας υγιή μέλη του πληρώματος, παρέχοντας ευελιξία, προσθέτοντας χώρο, μειώνοντας τα σημεία επαφής και διατηρώντας τις επιφάνειες καθαρές», είπε η Joanna Geraghty, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της JetBlue.

«Καθώς επιδιώκουμε να προσθέσουμε επιπλέον επίπεδα προστασίας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, αναγνωρίσαμε το Honeywell UV Cabin System ως δυνητικό εργαλείο που πρόκειται να βοηθήσει αποτελεσματικά στις προσπάθειές μας για την απολύμανση επιφανειών στο αεροσκάφος».