Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πρόταση για την απόκτηση της Spirit Airlines έχει υπέβαλλε η JetBlue έναντι 33 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, που συνεπάγεται αξία μετοχών 3,6 δις δολαρίων.

Η πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο αντιπροσωπεύει ένα premium 52% στην αδιατάρακτη τιμή της μετοχής της Spirit Airlines στις 4 Φεβρουαρίου 2022 και ένα premium 50% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 4 Απριλίου 2022.

Η JetBlue πιστεύει ακράδαντα ότι έχει υποβάλλει μία «ανώτερη πρόταση» βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης της Spirit Airlines με τη Frontier και αντιπροσωπεύει την πιο ελκυστική ευκαιρία για τους μετόχους της αεροπορικής εταιρείας.

Ο συνδυασμός των δύο αεροπορικών εταιρειών θα μεταμορφώσει την JetBlue στον πιο δυνατό εθνικό ανταγωνιστή χαμηλών ναύλων για τους τέσσερις μεγάλους (Big Four)  κυρίαρχους αερομεταφορείς των ΗΠΑ, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της.

Στα 22 χρόνια από τότε που η JetBlue έφερε για πρώτη φορά χαμηλούς ναύλους στη Νέα Υόρκη, οι συγχωνεύσεις αεροπορικών εταιρειών δημιούργησαν ένα τοπίο.

Τέσσερις μεγαλύτεροι αερομεταφορείς των ΗΠΑ ελέγχουν περισσότερο από το 80% της εγχώριας αγοράς.

Ο συνδυασμός JetBlue και Spirit Airlines θα δημιουργούσε την πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία εσωτερικού,  η οποία θα είναι μια πελατοκεντρική εναλλακτική λύση χαμηλών ναύλων, σε σχέση με τις κυρίαρχες Big Four αεροπορικές εταιρείες.

«Ενώ η JetBlue και η Spirit Airlines διαφέρουν από πολλές απόψεις, έχουμε επίσης πολλά κοινά, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης στη διατήρηση του κόστους μας σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να μπορούμε να επεκταθούμε επικερδώς και να προσφέρουμε μια ελκυστική εναλλακτική στις κυρίαρχες αεροπορικές εταιρείες Big Four, υπογραμμίζει ο Robin Hayes, Διευθύνων Σύμβουλος της JetBlue.

Θα διενεργούσαμε μια πλήρη ανασκόπηση της προσφοράς προϊόντων της Spirit, της επιχειρησιακής τεχνολογίας, της τεχνολογίας πελατών, καθώς και της δεξαμενής ταλέντων για τη βελτιστοποίηση της συνδυασμένης αεροπορικής εταιρείας».

Η JetBlue έχει εδραιώσει βαθιές ρίζες στη Νέα Υόρκη, όπου εδώ και καιρό ήταν η Hometown Airline® της Νέας Υόρκης. Η συνδυασμένη εταιρεία θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα JetBlue και θα συνεχίσει να εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Μέσω της επιτυχημένης Βορειοανατολικής Συμμαχίας (NEA) με την American Airlines, η JetBlue γνωρίζει σήμερα σημαντική ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Στην περιοχή της Νέας Υόρκης, η JetBlue σχεδιάζει να αυξηθεί από 200 σε σχεδόν 300 καθημερινές πτήσεις στα αεροδρόμια JFK, LaGuardia και Newark φέτος.