Η  εταιρεία Jumeirah Group, μέλος της Dubai Holding με έδρα το Ντουμπάι, υπέγραψε συμφωνία διαχείρισης της Demsa Group. Πρόκειται για  μια κορυφαία τουρκική εταιρεία που ειδικεύεται στην πολυτέλεια και λιανική βιομηχανία μόδας και αντιπροσωπεύει  13 παγκόσμιες μάρκες, η οποία και θα  αναλάβει τη λειτουργία του Pera Palace Hotel στην Κωνσταντινούπολη.

Η Jumeirah Group θα αναλάβει τη διαχείριση του πολυτελούς ξενοδοχείου από 1 Μαΐου του 2012 και θα είναι γνωστό ως Pera Palace Hotel, Jumeirah.

Το Pera Palace Hotel άνοιξε αρχικά το 1892 ως το ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη προορισμό για απαιτητικούς ταξιδιώτες στο τρένο Orient Express.Με το κομψό, διακριτικό design του αντανακλά πλήρως το νεοκλασικό και ανατολίτικο στυλ, με λευκό μάρμαρο, έξοχους πολυέλαιους από κρύσταλλα Murano και χειροποίητα χαλιά Ουσάκ.

Γνωστό ως το μεγαλύτερο πολυτελές ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, το Pera Palace καυχήθηκε το πρώτο ηλεκτρικό ανελκυστήρα στην Τουρκία και τα δωμάτιά του έχουν φιλοξενήσει πολλές από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του κόσμου, που κυμαίνονται από τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά και προσωπικότητες όπως η Αγκάθα Κρίστι, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο  Άλφρεντ Χίτσκοκ και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Το ξενοδοχείο διαθέτει σπα 380 τ.μ.  και τέσσερις αίθουσες εκδηλώσεων ενώ το κεντρικό εστιατόριο της Αγκάθα που πήρε το όνομά της  από την διάσημη Βρετανίδα  συγγραφέα Αγκάθα Κρίστι σερβίρει γαλλικές, ιταλικές και τουρκικές σπεσιαλιτέ, αποδίδοντας φόρο τιμής σε τρεις κύριες στάσεις της πρώην Orient Express.

Το Orient Bar είναι ένα γνωστό σημείο συνάντησης για τους διανοούμενους και την υψηλή κοινωνία της Κωνσταντινούπολης, όπως είναι το Saloon Kubbeli και lounge για τσάι, Ζαχαροπλαστείο de Pera και Ανατολής Αίθριο το καλοκαίρι.

Ελπινίκη Τζουάνου