Ο νέος αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας KAIR Airlines ανακοίνωσε ότι έχει επιλέξει την A320 Family για να ξεκινήσει τη low cost λειτουργία της, με μια παραγγελία για οκτώ A320ceo. Η νέα αεροπορική εταιρεία θα βασίζεται στο αεροδρόμιο Cheongju της κεντρικής Ν. Κορέας και θα επικεντρωθεί κυρίως σε υπηρεσίες προς διεθνείς προορισμούς στη Βορειοανατολική Ασία, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει τη low cost λειτουργία της σε διεθνείς προορισμούς το 2018.

«Βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη ενός μοντέλου χαμηλού κόστους που θα συνδέει την κεντρική Ν. Κορέα, με προορισμούς στην Κίνα, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία», δήλωσε ο Byung Ho Kang, Πρόεδρος της KAIR. «Η KAIR Airlines θα επικεντρωθεί σε υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές, ενώ θα προσφέρει στους επιβάτες της ένα μοντέρνο και διασκεδαστικό πακέτο προσφορών. Τα ολοκαίνουρια αεροσκάφη τύπου Α320 θα είναι τέλεια για το επιχειρηματικό μοντέλο και τους πελάτες μας, αφού συνδυάζουν το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος με την ευρύτερη καμπίνα στην κατηγορία των μονόκλιτων αεροσκαφών»

«Έχουμε εντυπωσιαστεί από το επιχειρηματικό μοντέλο που αναπτύχθηκε από KAIR Airlines», δήλωσε από την πλευρά του ο John Leahy, ο Chief Operating Officer της Airbus. «Είμαστε βέβαιοι ότι οι αποδόσεις που προσφέρονται από το Α320 θα συμβάλουν στην επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας της KAIR Airlines, φέρνοντας περισσότερες επιλογές για τους επιβάτες που πετούν στην περιοχή της Βορειοανατολικής Ασίας. Η επιλογή του Α320 από την KAIR Airlines υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη θέση των αεροσκαφών της Airbus ως την προτιμώμενη επιλογή για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ασία».

Πηγή : www.airnews.gr