Με τα lockdown και τους περιορισμούς στα ταξίδια το 40% των Βρετανών πιστεύει ότι δεν αξίζει να χρησιμοποιήσει τις μέρες της Χριστουγεννιάτικης άδειας του για κοντινά ταξίδια, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία έρευνας της KAYAK.

Ωστόσο, περισσότερα από 1 στα 10 άτομα πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται πραγματικά διακοπές καθώς εργάζονται από το σπίτι.
Η τηλεργασία, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως εμπόδιο των διακοπών, ιδιαίτερα για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το 20% των εργαζομένων πιστεύουν ότι η αποχώρηση τους θα δημιουργήσει πρόβλημα σε συναδέλφους τους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για εργαζόμενους ηλικίας 18-25 ετών.

Οι millennials -σχεδόν 1 στους 4- θα κάνουν ένα βήμα πίσω για να αφήσουν τους μεγαλύτερους συναδέλφους τους να κάνουν διακοπές, την εορταστική περίοδο.

Μια…ευγενική μειονότητα (15%) θυσιάζει το χρόνο διακοπών της για να επιτρέψει στους συναδέλφους να κάνουν ένα διάλειμμα.

Ωστόσο, το 16% των εργαζομένων δήλωσαν ότι θα ήθελαν να κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα στα τέλη του έτους. Και επιθυμούν να πάρουν άδεια ολόκληρο το μήνα Δεκέμβριο για τις διακοπές τους.
Ένας παρόμοιος αριθμός ατόμων είναι πρόθυμοι να εργαστούν μέχρι το τέλος του έτους, αλλά να πάρουν άδεια όλο τον Ιανουάριο, για να “φορτίσουν τις μπαταρίες τους”.