Ο ολλανδικός αερομεταφορέας KLM θα αναστείλει από αύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 270 πτήσεις.

Η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας ήρθε μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης των Κάτω Χωρών για αυστηρότερα μέτρα ώστε να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η KLM αναστέλλει προσωρινά 270 διηπειρωτικές και ευρωπαϊκές πτήσεις

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ θα σταματήσει να λειτουργεί όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις της. Καθώς και ορισμένες συνδέσεις μεταξύ της ολλανδικής πρωτεύουσας και άλλων ευρωπαϊκών προορισμών.

Στις 20 Ιανουαρίου η κυβέρνηση συνέστησε αυστηρότερα μέτρα για τον μετριασμό της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συμπεριλαμβανομένης και της προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων προς τη Νότια Αφρική, χώρες της Νότιας Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Απαιτεί επίσης από τους επιβάτες που ταξιδεύουν για τις Κάτω Χώρες από το εξωτερικό να κάνουν μια γρήγορη δοκιμή πριν από την αναχώρηση, καθώς και μια τυπική δοκιμή PCR κατά την άφιξη.

Σύμφωνα με την KLM, αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του πληρώματος που έχουν θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να μείνουν πίσω στο εξωτερικό και αυτό δεν λειτουργεί με “καλές πρακτικές απασχόλησης”.

Τα τεστ και τα προβλήματα με το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας

Το να μείνει πίσω το προσωπικό της θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα πληρότητας στα αεροπλάνα. Αυτό θα επηρεάσει αρκετές εκατοντάδες πτήσεις την εβδομάδα, κυρίως διηπειρωτικές πτήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NOS.

Η KLM έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να εξαιρέσει το προσωπικό της από την υποχρέωση δοκιμών.

Σύμφωνα με τον NOS, ο εκπρόσωπος της KLM δήλωσε πως «δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να παραμείνει το προσωπικό μας κάπου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διακόπτουμε όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις από την Παρασκευή και όλες τις πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς όπου τα μέλη του πληρώματος πρέπει να περάσουν τη νύχτα».

Απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο, στις Κάτω Χώρες

Η κυβέρνηση των Κάτω Χώρων σκληραίνει τα μέτρα για το lockdown. Θα εφαρμόσει απαγόρευση κυκλοφορίας στις από αύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 9.00 μ.μ. και 5.00 π.μ.

Η πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου στις Κάτω Χώρες ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ξεκινά αύριο στις 9 μ.μ., μισή ώρα αργότερα την ώρα (8.30 μ.μ.) που πρότεινε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Πρόστιμα στους παραβάτες

Σε παραβάτες θα επιβληθεί πρόστιμο 95 ευρώ, συν τυχόν εφαρμοστέες διοικητικές δαπάνες. Όσοι χρησιμοποιούν ψευδή έγγραφα μετακίνησης, θα είναι αντιμέτωποι με σκληρά πρόστιμα.

Όπως ανακοινώθηκε, η Marechaussee, ένα τμήμα του στρατού, θα βοηθήσει την αστυνομία στην επιβολή του μέτρου.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του σκληρού lockdown, που θα λήξει στις 9 Φεβρουαρίου.