Tο ετήσιο συνέδριο πληροφορικής και Τουρισμού, ENTER 2012, πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Ιαν, 2012 στο Helsingborg της Σουηδίας.

Το συνέδριο, που διοργανώνεται από τον IFITT, τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό για τις τεχνολογίες πληροφοριών στα ταξίδια και τον τουρισμό, είναι το μεγαλύτερο  γεγονός της χρονιάς που σχετίζεται με την πληροφορική και τον τουρισμό, προσελκύοντας 300 συνέδρους από περισσότερες από 40 χώρες, καλύπτοντας όλες τις ηπείρους.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου Gala του ENTER2012, η KLM τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο καινοτομίας IFITT λόγω των καινοτομιών της στo marketing με χρήση social media  και την state-of-the art προσέγγιση της στην εξυπηρέτηση του πελάτη .

 «Αυτό το βραβείο IFITT είναι μια μεγάλη αναγνώριση της επιτυχίας των 24 / 7 προσπαθειών των υπηρεσιών της KLM μέσω twitter.com και facebook.com καθώς και των κοινωνικών εκστρατειών μας, όπως η  KLM έκπληξη  και τον τρόπο που εξυπηρετούμε τους πελάτες μας στις ενδεχόμενες επείγουσες καταστάσεις, όπως κατά την περίοδο του σύννεφου τέφρας πέρυσι. Στην KLM είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε την ανάπτυξη των social στην  επόμενη φάση και πάντα ακούμε  τους πελάτες μας. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις κοινωνικές υποδομές μας  , τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα  νέες κοινωνικά εργαλεία και τις υπηρεσίες από την ακρόαση και τη δημιουργία τους με τους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. van der Wijk.

Η IFITT στοχεύει να φέρει την παγκόσμια κοινότητα eTourism μαζί και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο γνώσης.

Κώστας Μπιλιάνης