Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η KLM αναστέλλει προσωρινά την πώληση εισιτηρίων για πτήσεις που θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ, έως και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το μέτρο, καθώς το αεροδρόμιο της έδρας της και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζει πρόβλημα συνωστισμού λόγω της έλλειψης προσωπικού ασφαλείας.

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM περιόρισε την πώληση από το Schiphol προκειμένου να δημιουργήσει πλεονάζουσα χωρητικότητα για πελάτες που χάνουν την πτήση τους από καθυστερήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού ασφαλείας του αεροδρομίου.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας σε email οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια για τις επόμενες τρεις ημέρες μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

Η Royal Schiphol Group NV που διαχειρίζεται τον κόμβο, δήλωσε ότι έχει καταστρώσει ένα σχέδιο δράσης για το καλοκαίρι. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού και τη βελτιστοποίηση των ροών επιβατών για να βοηθήσει στη μείωση της αναμονής.

Η KLM ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας και καθαριστών.

Η αναταραχή στην Ολλανδία είναι σύμπτωμα μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης. Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες περιέκοψαν θέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα αναζητούν χιλιάδες εργαζομένους, για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης, αλλά δεν βρίσκουν.