Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η γερμανική κυβέρνηση τερμάτισε το μερίδιο της στη Lufthansa. Το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) πούλησε εξ ολοκλήρου το τελευταίο του εναπομένον μερίδιο του, λίγο κάτω από το 10% σε διεθνείς επενδυτές.

«Η εταιρεία είναι και πάλι στα χέρια των ιδιωτών», δήλωσε η Jutta Dönges, υπεύθυνη στο WSF και διευθύνουσα σύμβουλος του Finance Agency.

Ένα μέρος των κρατικών μετοχών της Lufthansa εξαγοράστηκε από την Kühne Holding του επιχειρηματία logistics Klaus-Michael Kühne.

Ο δισεκατομμυριούχος αύξησε έτσι το συνολικό μερίδιο του στον όμιλο MDax στο 17,5%, όπως επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος της Kühne κατόπιν αιτήματος.
Η Kühne είναι επομένως μακράν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Lufthansa.

Ο τομέας των αερομεταφορών ήταν ένας από τους περισσότερους που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού το 2020.

Η γερμανική κυβέρνηση υποστήριξε τη Lufthansa τον Ιούνιο του 2020 με μέτρα σταθεροποίησης έως και έξι δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η αεροπορική εταιρεία ήταν ήδη σε θέση να αποπληρώσει πλήρως τις συμμετοχές μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

Η Kühne Holding δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά με το αν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει μια θέση στο εποπτικό συμβούλιο το αργότερο μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση του επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια της πλέον τερματισμένης κρατικής συμμετοχής, η Lufthansa είχε διορίσει δύο μέλη του εποπτικού συμβουλίου που επρόκειτο να εξετάσουν τα συμφέροντα της WSF.
Ήταν ο επικεφαλής του λιμανιού του Αμβούργου Angela Titzrath και ο Michael Kerkloh πρώην επικεφαλής του αεροδρομίου του Μονάχου.
Σύμφωνα με την εταιρεία, και οι δύο έχουν διοριστεί αρμοδίως και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να παραιτηθούν αυτόματα τώρα.