Ο περιφερειακός αερομεταφορέας Loganair μείωσε τις απώλειες σε λιγότερο από το μισό σε σύγκριση με το 2019/20, παρά τον άλλον έναν χρόνο σοβαρών διαταραχών λειτουργίας.

Κατέγραψε ζημιές προ φόρων £5,6 εκατομμυρίων για το έτος, σε σύγκριση με τις ζημίες £12,7 εκατομμυρίων προ φόρων που αναφέρθηκαν το 2019/20.

Ο αριθμός των επιβατών της αεροπορικής εταιρείας μειώθηκε από 1,05 εκατομμύρια το 2019/20 σε 252.259 το 2020/21 και ο τζίρος μειώθηκε περισσότερο από το ήμισυ από 169 εκατομμύρια £ σε 81 εκατομμύρια £.

Ένας συνδυασμός προσεκτικών ελέγχων κόστους και ευελιξίας για την ταχεία αλλαγή του επιχειρηματικού της μοντέλου ενόψει της πανδημίας οδήγησε σε πολύ μειωμένη ζημία προ φόρων.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, όλοι οι εργαζόμενοι της Loganair επέστρεψαν σε πλήρεις αποδοχές.

Η αεροπορική εταιρεία συνέχισε επίσης το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της, παρουσιάζοντας δύο ακόμη αεροσκάφη ATR turboprop τον Οκτώβριο.

Οι αντισταθμίσεις άνθρακα για κάθε πτήση της Loganair εισήχθησαν από τον Ιούλιο του 2021 και αυτό το μέτρο έγινε δεκτό θετικά τόσο από βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς όσο και από πελάτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jonathan Hinkles δήλωσε: “Αναμφίβολα, η τελευταία χρονιά ήταν η πιο απαιτητική στην 59χρονη ιστορία της Loganair. Το γεγονός ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε την καταιγίδα οφείλεται αποκλειστικά στην αφοσίωση των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στη Loganair βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση από οποιαδήποτε περιφερειακή αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς βγαίνουμε από την πανδημία».

Η αεροπορική εταιρεία ήταν μία από τις λίγες που πετούσαν καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με τις προσπάθειές της να διασφαλίσουν ότι οι βασικές ταξιδιωτικές ανάγκες των κοινοτήτων στα νησιά της Σκωτίας, το Isle of Man και τη Βόρεια Ιρλανδία δεν διακόπηκαν ποτέ.

Τα συμβόλαια πτήσεων για μεγάλες εταιρείες ενέργειας και μεταφοράς φορτίου και ταχυδρομείου πραγματοποιήθηκαν επίσης χωρίς διακοπή.

Η αεροπορική εταιρεία μίσθωσε ακόμη και ένα αεροσκάφος Loganair για να παίξει ως «έξτρα» στα γυρίσματα μιας ταινίας του Bollywood.

Και τα 42 αεροσκάφη της Loganair είναι σε υπηρεσία.

Αρκετά δρομολόγια εσωτερικού του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με πτήσεις προς την Ιρλανδία και τη Δανία, που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν πλέον ανοίξει ξανά με επιτυχία – συμπεριλαμβανομένων 16 δρομολογίων εντός του Ηνωμένου Βασιλείου που προηγουμένως εκτελούσε η Flybe.

Οι πτήσεις προς τη Νορβηγία από το Εδιμβούργο, το Νιούκαστλ και το Σέτλαντ θα ξαναρχίσουν το καλοκαίρι του 2022.