Η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT Polish Airlines θέλει να συνεχίσει να απασχολεί όλους τους υπαλλήλους παρά την κρίση. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξουν νέοι τρόποι πληρωμής μισθών.

Θα υπάρχει ένας βασικός μισθός για όλους τους υπαλλήλους της LOT, ακόμα κι αν δεν είναι εν ενεργεία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Michal Czernicki στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Επιπλέον, Η LOT επιθυμεί το προσωπικό πτήσεων που πραγματοποιεί πτήσεις φορτίου, για παράδειγμα, να λαμβάνει επιπλέον ωριαία χρέωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτός ο νέος κανονισμός ισχύει για τους 850 πιλότους και αεροσυνοδούς που εργάζονται απευθείας στη LOT, καθώς και για τους 1.700 υπαλλήλους των εταιρειών LOT Crew και LOT Cabin Crew, οι οποίοι ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών.

Επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων μίσθωσης

Προκειμένου να μειωθεί το κόστος στην κρίση, η αεροπορική εταιρεία θέλει επίσης να διαπραγματευτεί εκ νέου τις συμβάσεις μίσθωσης για τα αεροσκάφη της και να τις προσαρμόσει στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η LOT έχει μισθώσει το 80% του στόλου της.

Θυμίζουμε ότι η πολωνική εταιρεία είχε παραιτηθεί από την προγραμματισμένη εξαγορά της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Condor στα μέσα Απριλίου. Η μητρική εταιρεία PGL ακύρωσε την εξαγορά που συμφωνήθηκε τον Ιανουάριο. Η κύρια εταιρεία PGL LOT, όπως και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, αποδυναμώθηκε από την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία λόγω του κορωνοϊού.