Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Όμιλος Lufthansa αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις του για κέρδη σε περισσότερα από 1 δις ευρώ λόγω της ισχυρής ανάκαμψης του καλοκαιριού, μετά την πανδημία.

Τα έσοδα σχεδόν διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος σε 10,1 δισ. ευρώ το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, παρέχοντας προσαρμοσμένα κέρδη περίπου 1,1 δις ευρώ, παρά το χτύπημα των 70 εκατ. ευρώ από την απεργία.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι «με βάση τη θετική εξέλιξη του τρίτου τριμήνου, η τρέχουσα κατάσταση κρατήσεων, η οποία συνεχίζει να αντικατοπτρίζει την ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τους επόμενους μήνες και την προσδοκία ενός νέου αποτελέσματος ρεκόρ από τη Lufthansa Cargo το 2022, ο Lufthansa Group αυξάνει τις προβλέψεις του για ολόκληρο το έτος, εξαιρουμένων των σημερινών απρόβλεπτων περιστάσεων».

Ο όμιλος αποκάλυψε ότι το καθαρό χρέος μειώθηκε ελαφρά σε περίπου 6,2 δις ευρώ το τρίτο τρίμηνο από 6,4 δις ευρώ στο τέλος Ιουνίου.

Το νέο premium προϊόν «Allegris»

Ο Όμιλος Lufthansa στοχεύει να δαπανήσει 2,5 δις ευρώ μόνο σε προϊόντα και υπηρεσίες έως το 2025 «για να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία των πελατών σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, από την αρχική κράτηση, σε όλο το αεροδρόμιο, το σαλόνι και την εμπειρία στα σύνορα, μέχρι τα αιτήματα των πελατών ακόμη και μετά την πτήση».

Η αεροπορική εταιρεία εισάγει ένα νέο premium προϊόν σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων με την ονομασία «Allegris» σε όλες τις κατηγορίες ταξιδιού (δηλαδή Economy, Premium Economy, Business και First Class).

Περισσότερα από 100 νέα αεροσκάφη, όπως τα Boeing 787-9, τα Airbus A350 και τα Boeing 777-9, θα πετάξουν σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο με τη νέα υπηρεσία «Allegris», ενώ αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία, όπως το Boeing 747-8, θα μετατραπούν.

«Θέλουμε να θέσουμε νέα, πρωτόγνωρα πρότυπα για τους επισκέπτες μας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

Η μεγαλύτερη επένδυση σε προϊόντα premium στην ιστορία της εταιρείας μας στηρίζει την δέσμευση μας να συνεχίσουμε να είμαστε η κορυφαία δυτική αεροπορική εταιρεία premium στο μέλλον».