Η Deutsche Lufthansa AG τοποθέτησε με επιτυχία μη ασφαλισμένα μετατρέψιμα ομόλογα σε συνολικό βασικό ποσό 600 εκατομμυρίων ευρώ. Τα ομόλογα έχουν ονομαστική αξία 100.000 ευρώ ανά ομόλογο και κουπόνι 2,0% ετησίως.

Έτσι, η Εταιρεία ενισχύει περαιτέρω τη ρευστότητά της. Από τις 30 Σεπτεμβρίου η Εταιρεία διέθεσε μετρητά 10,1 δισεκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μέτρων σταθεροποίησης στη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία και το Βέλγιο που δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί).

«Η συναλλαγή αποδεικνύει ότι η Lufthansa εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε ελκυστική χρηματοδότηση παρά την πανδημία και υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη στην Lufthansa ως δανειολήπτη και την καλή διεθνή φήμη του Ομίλου. Είναι ένα άλλο επιτυχημένο βήμα προς την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων υποχρεώσεων και των μέτρων σταθεροποίησης της κυβέρνησης », λέει ο Wilken Bormann, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ομίλου Finance Lufthansa Group.

Εκτός αν προηγουμένως μετατραπούν, εξαργυρωθούν ή εξαγοραστούν και ακυρωθούν, τα Ομόλογα θα εξαργυρωθούν στο κύριο ποσό τους στις 17 Νοεμβρίου 2025. Οι επενδυτές έχουν επίσης τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα ομόλογα σε νέες ή / και υπάρχουσες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας χωρίς αξία. Η αρχική τιμή μετατροπής ορίστηκε στα 12,96 ευρώ, αντιπροσωπεύοντας ένα ασφάλιστρο μετατροπής 40% πάνω από την τιμή μεριδίου αναφοράς 9,2545 ευρώ.

Η Εταιρεία συμφώνησε να μην προσφέρει Μερίδια ή τίτλους συνδεδεμένους με μετοχές εντός περιόδου 90 ημερολογιακών ημερών μετά τον διακανονισμό της Προσφοράς και να μην πραγματοποιήσει συναλλαγές με παρόμοιο οικονομικό αποτέλεσμα, υπό την επιφύλαξη συνήθων εξαιρέσεων.