Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την ευκαιρία να ελαχιστοποιήσουν τις εκπομπές άνθρακα από τις πτήσεις τους μέσω της διαδικασίας κράτησης, δίνει στους πελάτες της η Lufthansa.

Η αεροπορική εταιρεία ενσωματώνει τρεις επιλογές για πελάτες στην κράτηση πτήσεων με πληρωμή κατά την αγορά του εισιτηρίου. Αυτές είναι:

  • Χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF).
  • Συμβολή σε έργα προστασίας του κλίματος.
  • Συνδυασμός των δύο παραπάνω επιλογών.

Οι ίδιες επιλογές θα προσφερθούν σύντομα από στις άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa (Lufthansa Group) τις Austrian Airlines, Brussels Airlines και Swiss. Όπως αναμένεται θα εισαγάγουν την υπηρεσία το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε περισσότερο από ποτέ στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα των πτήσεων μας, δήλωσε η Christina Foerster, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ομίλου Lufthansa.

Είμαστε ήδη ο μεγαλύτερος αγοραστής SAF στην Ευρώπη και προσφέρουμε την πιο ολοκληρωμένη σειρά τρόπων πτήσης με ουδέτερο CO2.

Τώρα το έχουμε ενσωματώσει στη διαδικασία κράτησης. Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους πελάτες μας την εξοικονόμηση CO2».

Η Lufthansa είπε ότι μέχρι στιγμής λιγότερο από το 1%των επιβατών της έχουν επιλέξει να πετούν «ουδέτερα από άνθρακα».

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία ελπίζει ότι αυτή η νέα πρωτοβουλία, η οποία θα είναι διαθέσιμη και σε πλατφόρμες κρατήσεων για κινητά, θα αυξήσει αυτούς τον αριθμό τους.
Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν την επιλογή ουδέτερου άνθρακα θα κερδίσουν επίσης πρόσθετη θέση και μίλια βραβείων.