Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με μία νέα υπηρεσία, ο Όμιλος Lufthansa κάνει ένα σημαντικό βήμα για την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων δοκιμών COVID-19 στην ψηφιακή ταξιδιωτική αλυσίδα. Διευκολύνοντας τα ταξίδια εν’ μέσω πανδημίας.

Πριν από τις πτήσεις της Lufthansa, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα πιστοποιητικά δοκιμής COVID-19 σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό κέντρο της Lufthansa Group το νωρίτερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση, από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Η νέα υπηρεσία, θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις πτήσεις της Lufthansa από Φρανκφούρτη προς Κωνσταντινούπολη και από Νιούαρκ προς Φρανκφούρτη και Μόναχο.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε αυτές τις πτήσεις θα λάβουν εκ των προτέρων ειδοποίηση και έναν σύνδεσμο προς μια πύλη. Εκεί θα μπορούν να αποθηκευτούν τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας και πιστοποιητικά.

Στο κέντρο εξυπηρέτησης, τα έγγραφα ελέγχονται. Μετά τον έλεγχο, ο επιβάτης λαμβάνει επιβεβαίωση μέσω e-mail, εάν τα πιστοποιητικά πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου ή ανατροφοδότηση εάν τα έγγραφα δεν είναι επαρκή.
Ανεξάρτητα από αυτό, τα πρωτότυπα πιστοποιητικά πρέπει να συνεχίσουν να φυλάσσονται  στο ταξίδι.

Αυτό θα προσφέρει στους επιβάτες της Lufthansa και της SWISS ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια σχεδιασμού. Το check-in και η επιβίβαση είναι επίσης πιο γρήγορα και πιο ομαλά.

Τα ψηφιακά διαβατήρια υγείας θα ενσωματωθούν επίσης στην ταξιδιωτική αλυσίδα στο μέλλον.