Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Lufthansa αφήνει την κρίση του Covid-19 όλο και περισσότερο πίσω της. Τους καλοκαιρινούς μήνες πέτυχε λειτουργικά κέρδη της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Επίσης, οι κρατήσεις για το τρέχον τρίμηνο παραμένουν υψηλές. Tα σημάδια δείχνουν ανάπτυξη παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

  • Tα έσοδα του Lufthansa Group σχεδόν διπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2022 στα 10,1 δις ευρώ. Πέρυσι, τα έσοδα ήταν μόλις 5,2 δις ευρώ.
  • Το προσαρμοσμένο λειτουργικό αποτέλεσμα (προσαρμοσμένο EBIT) ήταν 1,1 δις ευρώ.

Χωρίς τις απεργίες της Lufthansa θα είχαν προστεθεί άλλα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Το αποτέλεσμα του Lufthansa Group αυξήθηκε σημαντικά στα 809 εκατ. ευρώ, ενώ το προηγούμενο έτος, αναφέρει μείον 72 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, η Lufthansa βρίσκεται σε πολύ πιο εύρωστη οικονομική θέση από ό,τι πριν από ένα χρόνο.
Ο Όμιλος κατάφερε να μειώσει τον καθαρό χρέος του από περισσότερα από δέκα δις ευρώ σε 6,2 δις. Ο λόγος για αυτό ήταν η θετική εξέλιξη σε όλους σχεδόν τους επιχειρηματικούς τομείς.

  • Στον κλάδο των φορτίων, επιτεύχθηκε ένα ακόμη αποτέλεσμα ρεκόρ.
  • Οι επιβατικές δραστηριότητες αυξήθηκαν επίσης έντονα. Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 33 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν με τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου. Πέρυσι υπήρχαν μόνο 20 εκατομμύρια επιβάτες.

«Ο Lufthansa Group πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το τρίτο τρίμηνο με λειτουργικά κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, αποδεικνύοντας έτσι την ανακτημένη κερδοφορία του, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

Έχει αφήσει πίσω της την πανδημία οικονομικά και κοιτάζει αισιόδοξα για το μέλλον.»