Με το σύνθημα «SayYesToEurope» στην άτρακτο όλων των αεροσκαφών Airbus A320, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa παρακινεί τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες της να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

Η αεροπορική εταιρεία, έως την ημερομηνία των Ευρωεκλογών -23-26 Μαΐου -, θα ενθαρρύνει την ψήφο, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή των πολιτών στο μέλλον της ευρωπαϊκής κοινότητας.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να πάρουμε θέση, να αναλάβουμε την ευθύνη μας και να ενισχύσουμε την ιδέα μιας ενωμένης και ελεύθερης ηπείρου. Ως γνήσια ευρωπαϊκή εταιρεία με βάση σε πολλές χώρες που βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines και Air Dolomiti, συνδέουν τις χώρες της Ευρώπης μεταξύ τους και την Ευρώπη με τον υπόλοιπο κόσμο. Για το λόγο αυτό, η Ευρώπη βρίσκεται πολύ κοντά στις καρδιές μας», ανέφερε επί λέξει σε δήλωσή του ο CEO της LufthansaCarsten Spohr.

Με 3.000 καθημερινές πτήσεις σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, τα αεροσκάφη της Lufthansa ταξιδεύουν σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πέρα από την πρόσφατη προσθήκη του κωδικού καταχώρησης D-AIZG στα αεροσκάφη A320, πλέον πρόκειται να αλλάξει κι ο σχεδιασμός ολόκληρου του στόλου της Lufthansa. Στο εξής, η ευρωπαϊκή σημαία θα τοποθετείται δίπλα στη γερμανική και θα αποτελεί μέρος του κωδικού καταχώρισης του αεροσκάφους.

Επί σειρά ετών, περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους στη Γερμανία δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γι’ αυτό το λόγο η Lufthansa στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας «SayYesToTheWorld», μεταποίησε το σύνθημά της με σκοπό μια ενωμένη και ελεύθερη Ευρώπη.