Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Lufthansa αγοράζει άλλα επτά αεροσκάφη Boeing 787-9 Dreamliners, καθώς θέλει να συνεχίσει να ανανεώνει τον στόλο της για μεγάλες αποστάσεις με αεροσκάφη πιο αποδοτικά σε καύσιμα.

Ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν επίσης οι, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines και Swiss, είπε ότι τα νέα Dreamliners θα «αντισταθμίσουν» τις καθυστερημένες παραδόσεις των αεροσκαφών Boeing 777-9, τα οποία επρόκειτο να φτάσουν το 2023 αλλά τώρα πρόκειται να παραδοθούν το 2025.

Τα πρόσφατα παραγγελθέντα B787-9, τα οποία καταναλώνουν περίπου 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους τους, πρόκειται να παραδοθούν το 2025 και το 2026.
Η προηγούμενη παραγγελία της Lufthansa για τον ίδιο τύπο αεροσκάφους θα μεταφερθεί επίσης στο 2023 και το 2024 «σε ορισμένες περιπτώσεις».

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε πιο αποδοτικά καύσιμα, πιο αθόρυβα και πιο οικονομικά αεροσκάφη που εκπέμπουν σημαντικά λιγότερο CO2 που μας επιτρέπουν να οδηγήσουμε τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας, δήλωσε ο Carsten Spohr, Διευθύνων Σύμβουλος του Lufthansa Group.

Με την αγορά αυτών των αεροσκαφών τελευταίας τεχνολογίας, υπογραμμίζουμε και πάλι την ικανότητα του Lufthansa Group να επενδύει και να διαμορφώνει το μέλλον.

Αναλαμβάνουμε ξανά την πρωτοβουλία και επεκτείνουμε τον ηγετικό μας ρόλο καθώς και την ευθύνη για το περιβάλλον, με premium προϊόντα για τους πελάτες μας και έναν βιώσιμο στόλο».