Ο Όμιλος Lufthansa έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που εντάχθηκε στον Συνασπισμό First Movers, ο οποίος στοχεύει να κάνει τις πτήσεις και άλλες μορφές μεταφορών πιο βιώσιμες.

Ο συνασπισμός ξεκίνησε για πρώτη φορά στη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP26 στη Γλασκώβη πριν από δύο χρόνια για χώρες και εταιρείες να «προωθήσουν από κοινού την ανάπτυξη και την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών του μέλλοντος».

Οι αεροπορικές εταιρείες Delta και United με έδρα τις ΗΠΑ είναι ήδη μέλη μαζί με τους κατασκευαστές αεροσκαφών Boeing και Airbus. Η κορυφαία παγκόσμια TMC American Express Global Business Travel είναι επίσης μέρος του συνασπισμού, του οποίου ηγείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Με την ένταξή του στον Συνασπισμό First Movers, ο Όμιλος Lufthansa δεσμεύεται στη χρήση υπερσύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών αεροπορικών καυσίμων και πρόωσης», ανέφερε ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών σε δήλωση. «Επιβεβαιώνει τη φιλοδοξία της να προωθήσει περαιτέρω το μέλλον των πτήσεων μαζί με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο μέσω της καινοτομίας και της τεχνικής τεχνογνωσίας».

Ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν επίσης οι Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings και Swiss, έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) για τουλάχιστον το 5% των αναγκών του σε καύσιμα έως το 2030.

Ο Όμιλος Lufthansa στοχεύει επίσης να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 και να μειώσει στο μισό το CO2 έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019 μέσω μέτρων μείωσης και αντιστάθμισης.