Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά από άλλη μία εβδομάδες χάους στα αεροδρόμια και πολλές ακυρωμένες πτήσεις, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας η Lufthansa επιφυλάσσει κάποια θετικά νέα.

Ο Stefan Kreuzpaintner, Chief Commercial Officer της Lufthansa, υπόσχεται πώς «δεν πρόκειται να ακυρωθούν άλλες πτήσεις διακοπών στο εγγύς μέλλον».

«Αυτό το καλοκαίρι, το 99% όλων των πτήσεων διακοπών του Ομίλου Lufthansa και το 95% ολόκληρου του προγράμματος πτήσεων θα πραγματοποιηθούν», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμβου της Lufthansa στο Μόναχο, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

Όπως είναι γνωστό, η αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας έβγαλε χιλιάδες πτήσεις από το πρόγραμμα της τις τελευταίες εβδομάδες και έκοψε αρκετές υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ειδικά τα αεροδρόμια έχουν μειώσει μαζικά το προσωπικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το οποίο τώρα τους λείπει για να αντιμετωπίσουν την έντονη ζήτηση για ταξίδια διακοπών.

Πολλά αεροδρόμια δεν ξεκίνησαν εγκαίρως την ανοικοδόμηση ενός αρκετά μεγάλου εργατικού δυναμικού. Επιπλέον, υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ειδοποιήσεις αναρρωτικής άδειας λόγω κορωνοϊού.

Μεγάλες ουρές στον έλεγχο ασφαλείας

Ως αποτέλεσμα, τον τελευταίο καιρό υπάρχουν μεγάλες ουρές ξανά και ξανά τόσο μπροστά στον έλεγχο ασφαλείας όσο και στα γκισέ check-in. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν πλέον αρκετό προσωπικό και προφανώς αμέλησαν να κλείσουν νέα ραντεβού νωρίς πριν ξεκινήσει το κύμα των εορτών.

«Όλοι οι εταίροι γνωρίζουν ότι πρέπει τώρα να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουν σταθερή εναέρια κυκλοφορία», δήλωσε ο Stefan Kreuzpaintner.

Με τις ήδη ακυρώσεις πτήσεων, ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δημιουργεί σταθερότητα. Ωστόσο, άλλοι παράγοντες, όπως η ολοήμερη προειδοποιητική απεργία του προσωπικού εδάφους την περασμένη Τετάρτη και πιθανές στάσεις εργασίας από πιλότους, οδηγούν σε αβεβαιότητα μεταξύ των επιβατών.

Αναπόφευκτη αύξηση της τιμής

Η Lufthansa, υπόσχεται ότι οι πτητικές λειτουργίες θα είναι πλέον αξιόπιστες και προειδοποιεί ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

«Η εξέλιξη των τιμών καυσίμων είναι ένας σημαντικός παράγοντας κόστους για όλες τις αεροπορικές εταιρείες, είπε ο Stefan Kreuzpaintner.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να μεταφέρουμε αυτή την αύξηση τιμής στους πελάτες».