Το στόχο της να επεκταθεί έως το 2023, πάνω από 50% στο Μεξικό, ανακοίνωσε η εταιρεία φιλοξενίας Marriot International.

Μέσα στο 2018, η εταιρεία υπέγραψε 36 συμφωνίες στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, οι οποίες αφορούσαν πάνω από 2.300 δωμάτια αριθμητικά, δηλαδή περίπου το 40% των δωματίων που βρίσκονται στο Μεξικό.

Με αυτές τις νέες συμφωνίες, το χαρτοφυλάκιο της Marriot στο Μεξικό διαθέτει περίπου 50 ακίνητα που αποτελούνται από 8.000 δωμάτια σε ολόκληρη τη χώρα -από το Μεξικάλι έως και το Κανκούν -.

Η Marriot International συνεχίζει να επενδύει στο Mεξικό λόγω των ισχυρών συνεργασιών που προκύπτουν με άλλα εμπορικά σήματα, του franchize αλλά και της αυξημένης λειτουργικότητας των ξενοδοχείων της.

Μέσα στο 2018, η Marriot υπέγραψε την κατασκευή ενός πολυτελούς θερέτρου Ritz-Carlton χωρητικότητας 110 δωματίων στη Riviera Nayarit, την ανάπτυξη ενός θερέτρου ονόματι Riviera Maya Mexico Edition – κοντά στη Riviera Maya του Μεξικό και ένα ακόμη πολυτελές θέρετρο Ritz-Carlton Reserve στο Los Cabos στα πλαίσια ανάπτυξης του προγράμματος, Master Plot.

Συνολικά, αυτή τη στιγμή η Marriot εκπροσωπεί τουλάχιστον 6 εμπορικά σήματα στο Μεξικό ενώ έχει συμφωνήσει για 9 πολυτελή θέρετρα και τουλάχιστον 1000 δωμάτια, με τη ζήτηση να εξακολουθεί να είναι αυξημένη.