Η Marriott International επεκτείνει την παρουσία της στο Μεξικό, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, ανακοινώνοντας συμφωνία με την Hoteles City Express με έδρα το Μεξικό για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου επωνυμίας City Express.

Η κίνηση των 100 εκατ. δολαρίων σηματοδοτεί την είσοδο του ξενοδοχειακού γίγαντα στην προσιτή κατηγορία μεσαίας κλίμακας με την 31η επωνυμία του. Επί του παρόντος, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 152 ξενοδοχεία με 17.356 δωμάτια σε 75 πόλεις στο Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, την Κολομβία και τη Χιλή.

Με το κλείσιμο της συμφωνημένης συναλλαγής, η επωνυμία και το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων θα γίνουν μέρος του συστήματος franchise της Marriott. Η εταιρεία θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα franchise σε πέντε υπό κατασκευή έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή, που αντιπροσωπεύουν επιπλέον 676 δωμάτια. Η Marriott αναμένει να ενημερώσει τελικά το εμπορικό σήμα με την υπογραφή της “by Marriott”.

Η συναλλαγή αναμένεται να καταστήσει τη Marriott τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, αυξάνοντας την παρουσία της κατά 45% σε συνολικά 486 ακίνητα σε 37 χώρες.