Η Marriott International έχει υπογράψει 13 συμφωνίες για ακίνητα στην Τουρκία που περιλαμβάνουν περισσότερα από 2.000 δωμάτια.

Τα έργα που ανακοίνωσε η Marriott περιλαμβάνουν την εισαγωγή του Fairfield Inn by Marriott στην Τουρκία με την υπογραφή του Fairfield 192 δωματίων από τη Marriott Istanbul Yenibosna. Το έργο θα είναι μέρος μιας ανάπτυξης μικτής χρήσης στην περιοχή Yenibosna, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης το Residence Inn 90 δωματίων της Marriott Istanbul Yenibosna.

Και τα δύο ακίνητα αναμένεται να ανοίξουν το 2025.

Προσφέροντας επιλογές διαμονής μεγαλύτερης διάρκειας στη χώρα, η εταιρεία υπέγραψε επίσης το Residence Inn by Marriott Istanbul Piyalepasa, το οποίο θα αποτελέσει μέρος της Piyalepaşa Istanbul, μιας ανάπτυξης μικτής χρήσης 450.000 τ.μ. στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Τα σχέδια για την ανάπτυξη περιλαμβάνουν επίσης το Courtyard by Marriott Istanbul Piyalepasa.

Και τα δύο καταλύματα μαζί θα προσφέρουν 329 δωμάτια όταν ανοίξουν το 2026.

Μετά το πρόσφατο ντεμπούτο του Marriott Executive Apartments στην Τουρκία με το Marriott Executive Apartments Istanbul Fulya, η Marriott ανακοίνωσε τώρα την υπογραφή δύο επιπλέον ακινήτων με αυτό το σήμα. Το Marriott Executive Apartments Vadistanbul πρόκειται να ανοίξει στην κοινότητα Vadistanbul με 202 δωμάτια. Το Marriott Executive Apartments Istanbul Tema αναμένεται να αποτελείται από 208 δωμάτια και θα αποτελέσει μέρος της επερχόμενης ανάπτυξης Tema Istanbul μικτής χρήσης στο Küçükçekmece.

Και τα δύο ακίνητα έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν το 2024.

Τα σχέδια της εταιρείας στην Τουρκία περιλαμβάνουν την επέκταση της ναυαρχίδας της, Marriott Hotels and Resorts, μετά την υπογραφή του Istanbul Marriott Hotel Pendik. Το ξενοδοχείο άνοιξε πρόσφατα μετά από μετατροπή από υπάρχον ακίνητο. Η Sheraton Hotels and Resorts, η οποία σήμερα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο επωνυμιών της εταιρείας στη χώρα, σχεδιάζει επίσης να αυξήσει το αποτύπωμά της με την υπογραφή του Sheraton Hotel και του Thermal Spa Usak.

Το ακίνητο πρόκειται να ανοίξει το 2024 και θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της εταιρείας στο Usak.

Η Marriott International ανακοίνωσε την επέκταση των Delta Hotels by Marriott, Aloft Hotels και Moxy Hotels στη χώρα. Τα 78 δωματίων Delta Hotels by Marriott Istanbul Karakoy θα ανοίξουν το 2024. Η Aloft Hotels αναμένει να ανοίξει τη δεύτερη ιδιοκτησία της στην Τουρκία μετά την υπογραφή της Aloft Istanbul Karakoy, η οποία θα προσθέσει 100 δωμάτια στην αγορά έως το 2024. Η Moxy Hotels σχεδιάζει να ανοίξει το Σμύρνη έως το 2025 με την υπογραφή της Moxy Izmir Turan.

Η εταιρεία υπέγραψε επίσης συμφωνίες για την επέκταση της παρουσίας των εμπορικών σημάτων της Collection στη χώρα. Αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το Tribute Portfolio στην πλατεία Ταξίμ θα προσφέρει 61 δωμάτια. Ένα Autograph Collection Hotel στην Καππαδοκία, που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2024, αναμένεται να ενταχθεί στη συλλογή ανεξάρτητων ξενοδοχείων της μάρκας με 153 δωμάτια.

«Ως ένας από τους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, η Τουρκία συνεχίζει να παρέχει στην εταιρεία ευκαιρίες για περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της σε πρωτογενείς, δευτερογενείς και τριτογενείς αγορές της χώρας», δήλωσε ο Jerome Briet, επικεφαλής ανάπτυξης της Marriott International για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η Marriott International διαθέτει αυτήν τη στιγμή ένα χαρτοφυλάκιο 48 ακινήτων και σχεδόν 8.000 δωμάτια σε 21 επωνυμίες στη χώρα.

Οι επωνυμίες της που υπάρχουν επί του παρόντος στην Τουρκία περιλαμβάνουν τα St. Regis Hotels and Resorts, The Ritz-Carlton, W Hotels, The Luxury Collection, EDITION και JW Marriott, μεταξύ άλλων.