Marriott International Hotel

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Marriott International έγινε η μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία φιλοξενίας που έλαβε έγκριση από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) τόσο για τους βραχυπρόθεσμους όσο και για τους μακροπρόθεσμους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αυτή την εβδομάδα.

Έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου απόλυτου εύρους 1 και 2 κατά 46,2% έως το 2030.

  • Οι εκπομπές πεδίου 1 αναφέρονται σε εκείνες που παράγονται άμεσα από τη Marriott, όπως η χρήση κλιβάνων.
  • Οι εκπομπές του πεδίου 2 αναφέρονται σε εκείνες που παράγονται από τη χρήση ενέργειας, όπως η ηλεκτρική ενέργεια στα ξενοδοχεία.

Η Marriott θα μειώσει επίσης τις εκπομπές του πεδίου 3, οι οποίες παράγονται από τα απόβλητα, τις μετακινήσεις εργαζομένων και άλλα κατά 27,5% έως το 2030.

Όλοι αυτοί οι στόχοι συμπίπτουν με την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2050.
Πολλές από τις προσπάθειες της για την επίτευξη αυτού του στόχου εκτείνονται σε τρεις κύριους τομείς σε μείωση ενέργειας, παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας και αγορά αγαθών με χαμηλότερη αποτυπώματα άνθρακα.

«Για σχεδόν έναν αιώνα, η Marriott έχει δεσμευτεί στη βασική μας αξία να υπηρετούμε τον κόσμο μας καθώς προσπαθούμε να είμαστε μια δύναμη για το καλό όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε, δήλωσε ο Anthony Capuano, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Marriott International.

Ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής γίνεται αντιληπτός και αισθητός σε όλο τον κόσμο. Καθώς συνεχίζουμε να συνδέουμε ανθρώπους μέσω της δύναμης των ταξιδιών, δεσμευόμαστε να οδηγούμε σε ουσιαστικές βελτιώσεις στο περιβάλλον και ενεργοποιούμαστε φτάνοντας σε αυτό το σημαντικό ορόσημο.

Η έγκριση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων μας είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης των ομάδων της Marriott σε όλο τον κόσμο που είναι αφοσιωμένες στο ταξίδι μας για την κλιματική δράση και στη δημιουργία του μέλλοντος της βιώσιμης φιλοξενίας».

Η Marriott έχει ξεκινήσει πολλά προγράμματα και πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στη μετάβαση στο καθαρό μηδέν και να ακολουθήσει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δράσης για το κλίμα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την παροχή ειδικών στόχων μείωσης άνθρακα και ενέργειας σε κάθε ξενοδοχείο παγκοσμίως και τη βελτίωση του Marriott Environment Sustainability Hub, όπου μπορούν να καταγράφονται και να αναλύονται οι μηνιαίες μετρήσεις ενέργειας, νερού και αποβλήτων ενός ξενοδοχείου.

Η έγκριση από την SBTi είναι ένα μεγάλο βήμα για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η Marriott στοχεύει να συνεχίσει την ανάπτυξή της που σπάει τα ρεκόρ.