Στρατηγική συνεργασία με τη Mastercard σύναψε η ZoodPay, μια πλατφόρμα ψηφιακού δανεισμού για το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Στόχος είναι η κυκλοφορία της πρώτης στο είδος της προπληρωμένης εικονικής κάρτας δόσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΕΜΕΑ) περιφέρεια.

Αυτή η συνεργασία θα επεκτείνει τη χρηματοοικονομική και ψηφιακή ένταξη, προς όφελος του πληθυσμού με υποτραπεζικές συναλλαγές και εκείνων που δεν διαθέτουν πιστωτικά δεδομένα ή περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Η εισαγωγή της εικονικής κάρτας δόσεων θα επιτρέψει στο ZoodPay να κλιμακώσει τις προσφορές του και να παρέχει λύσεις Buy-Now-Pay-Later (BNPL) σε πελάτες και εμπόρους ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε χωρίς να περιορίζεται αποκλειστικά στο δίκτυο ZoodPay.

Η προσφορά θα είναι διαθέσιμη σε καταναλωτές και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) σε πολλές γεωγραφικές περιοχές. Το Zoodpay θα καταστήσει το οικοσύστημά του για τις ΜΜΕ διαθέσιμο στους εμπόρους της Mastercard, διευκολύνοντας την ψηφιοποίηση από άκρο σε άκρο. Αυτό το οικοσύστημα θα καλύπτει τα κανάλια ενσωμάτωσης, εκπλήρωσης, παράδοσης και διανομής προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του ZoodPay καθώς και άλλων διαδικτυακών πλατφορμών.

Η Mastercard θα το συμπληρώσει παρέχοντας πρόσβαση στο ευρύ της δίκτυο εμπόρων, καινοτόμους τρόπους πληρωμής και υπερσύγχρονη τεχνική υποδομή για ενεργοποίηση και επεκτασιμότητα. Αυτή η συνεργασία μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 300 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 5 εκατ. ΜΜΕ και 4.000 εμπόρων, παρέχοντας επιλογές BNPL για τους καταναλωτές και δάνεια για ΜΜΕ.

Το ZoodPay έχει 4.000 διαδικτυακούς και εκτός σύνδεσης εμπόρους με μια αποκλειστική αγορά, η οποία χρησιμοποιείται από πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα.

Σύμφωνα με την Juniper Research, οι υπηρεσίες BNPL θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 24% των παγκόσμιων συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου για φυσικά αγαθά έως το 2026, από 9% το 2021. Ο αριθμός των παγκόσμιων χρηστών δόσεων θα υπερτετραπλασιαστεί σε 1,5 δισ. το 2026 από 340 εκατ. το 2021.