Η Mastercard, ηγέτης τεχνολογίας στον παγκόσμιο κλάδο πληρωμών, έχει συνεργαστεί με τον κορυφαίο πάροχο fintech και υπηρεσιών πληρωμών του Μπαχρέιν Eazy Financial Services (EazyPay) που θα τροφοδοτείται πλέον από τις Υπηρεσίες Πύλης Πληρωμών Mastercard (MPGS).

Το MPGS είναι μια αξιόπιστη πλατφόρμα που παρέχει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μια τεχνολογία για την επεξεργασία πληρωμών και την πρόληψη της απάτης. Ως μία από τις μεγαλύτερες πύλες στην περιοχή που χρησιμοποιείται από πολλούς παίκτες του χρηματοοικονομικού οικοσυστήματος, επιτρέπει στους συνεργάτες της να αποδέχονται ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών συναλλαγών εύκολα και με ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων όλων των κορυφαίων επωνυμιών καρτών και άλλων μεθόδων πληρωμής χωρίς κάρτα.

«Η Mastercard εργάζεται για να συνδημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα για το οικοσύστημα ψηφιακών πληρωμών», δήλωσε η Maria Medvedeva, υπεύθυνη επιχειρήσεων στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν, Mastercard. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την εμβέλεια της καινοτόμου τεχνολογίας MPGS μας στο Μπαχρέιν, σε συνεργασία με την EazyPay, για να υποστηρίξουμε την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου και τη φιλόδοξη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας του GCC. Η κίνηση ενισχύει την παρουσία της Mastercard και επεκτείνει την αποδοχή ψηφιακών πληρωμών στη χώρα».

Οι εταιρείες στον δυναμικό χώρο fintech του Μπαχρέιν διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην κλιμακωτή πρόσβαση σε λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα των ΜΜΕ, ο οποίος συνεισφέρει περίπου το 30% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) του Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με το Οικονομικό της Όραμα για το 2030, η χώρα έχει επίσης επενδύσει σε πλαίσια που επιδιώκουν την ανάπτυξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας. Η Mastercard έχει δεσμευτεί να οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συμπερίληψη μικρών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το τοπίο, και οι συνεργασίες της στο fintech προσφέρουν καινοτόμες λύσεις με επίκεντρο την εμπειρία σε όλο το οικοσύστημα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

«Στόχος μας είναι να προσθέσουμε αξία και η απρόσκοπτη τεχνολογική λύση MPGS της Mastercard μας δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό. Είμαστε ενωμένοι στο όραμά μας να κάνουμε τις πληρωμές ψηφιακών και ηλεκτρονικού εμπορίου πιο απρόσκοπτες, έξυπνες και γρήγορες, δημιουργώντας μονοπάτια για πρόοδο με νέους τρόπους», δήλωσε ο Nayef Tawfeeq Al Alawi, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Eazy Financial Services.

Τον Αύγουστο του 2022, η Eazy μπήκε στη λίστα Forbes με τις 25 κορυφαίες εταιρείες fintech στη Μέση Ανατολή. Το 2021, η εταιρεία κυκλοφόρησε τα τερματικά EazyPay POS, τα οποία επέτρεψαν σε τοπικούς εμπόρους και ΜΜΕ να δέχονται ανέπαφες πληρωμές. Με 900+ εμπόρους και 5.692 τερματικά POS σε όλο το Μπαχρέιν, η Eazy Financial βοήθησε στην επεξεργασία συναλλαγών συνολικής αξίας 502 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και σχεδιάζει να διπλασιάσει αυτό το ποσό μέχρι το 2023.

Εκτός από την ψηφιακή τεχνογνωσία που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, η Mastercard διαθέτει την παγκόσμια εμβέλεια, το δίκτυο συνεργατών και την τοπική γνώση για να συνεργάζεται με εταιρείες fintech σε κάθε στάδιο ανάπτυξης μέσω του χαρτοφυλακίου Mastercard Accelerate. Η εταιρεία τεχνολογίας συνεργάζεται με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων fintech, για να συνδέσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους στην ψηφιακή οικονομία έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων 50 εκατομμυρίων μικρών επιχειρήσεων με άμεση εστίαση σε 25 εκατομμύρια γυναίκες επιχειρηματίες.