Η McKinsey φέρεται να προχωράει στην περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας εν μέσω φόβων οικονομικής επιβράδυνσης.

Η κίνηση αυτή είναι ένας από τους μεγαλύτερους γύρους απολύσεων της McKinsey, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Οι απολύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο προσωπικό υποστήριξης που δεν έχει άμεση επαφή με πελάτες της εταιρείας, γνωστό για την παροχή συμβουλών σε επιχειρήσεις σε διάφορα έργα, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων.

«Σχεδιάζουμε εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ομάδες μας που δεν εξυπηρετούν πελάτες για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, έτσι ώστε αυτές οι ομάδες να μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και να κλιμακωθούν με την εταιρεία μας», ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της εταιρείας.

Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι οι απολύσεις αποτελούν μέρος του Project Magnolia, το οποίο η εταιρεία συμβούλων ελπίζει ότι θα συμβάλει στη διατήρηση της δεξαμενής αποζημίωσης των εταίρων της.

Η McKinsey προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνει τις ομάδες υποστήριξής της για να συγκεντρώσει ορισμένους από τους ρόλους.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Financial Times ανέφεραν ότι η KPMG μείωσε σχεδόν το 2% του εργατικού δυναμικού της στις ΗΠΑ, μια κίνηση που την έκανε την πρώτη από τις τέσσερις μεγαλύτερες λογιστικές εταιρείες στον κόσμο που μείωσε θέσεις εργασίας στη χώρα.