Η Melia Hotels International, πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό κλάδο, στην τελευταία αξιολόγηση της S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA), μια αξιολόγηση της απόδοσης στη βιωσιμότητα των εταιρειών το 2022.

Το CSA της S&P Global είναι η πιο ολοκληρωμένη και έγκυρη ετήσια αξιολόγηση της απόδοσης βιωσιμότητας των εταιρειών σε όλους τους κλάδους στον κόσμο, εστιάζοντας σε οικονομικά, διακυβέρνηση, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, καθώς και σε συγκεκριμένα κριτήρια για τον κλάδο.

Η Meliá συμμετέχει από το 2018, χρονιά κατά την οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στον κλάδο. Από το 2019 έως το 2021 η εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη στην Ισπανία και την Ευρώπη και τη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

Από τις 20 Ιανουαρίου, η νέα αξιολόγηση τοποθετεί τη Meliá στην κορυφή της κατάταξης του κλάδου.

Για τον Gabriel Escarrer, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meliá, στο σημερινό πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον, η βιωσιμότητα έχει γίνει μια από τις πιο σημαντικές αξίες  για τη Meliá.

“Έίναι πλέον βασικός παράγοντας για τον μετασχηματισμό μας και την ανταπόκριση στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των πελατών, των εργαζομένων, των μετόχων και των επενδυτών, των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και της κοινωνίας γενικότερα”, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του.