Ο αερομεταφορέας Meridiana θα αναδιαμορφωθεί ως Air Italy με φρέσκια και σύγχρονη ταυτότητα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Qatar Airways, που κατέχει το 49% της εταιρείας.

Ο CEO της Qatar Airways Akbar Al Baker θέλει να δει την Air Italy να γίνεται η πιο σημαντική αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας και πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, “δεδομένης της διαχείρισης αφερεγγυότητας της Alitalia“, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

“Η Air Italy, επεσήμανε, στοχεύει να είναι ηγέτης στον παγκόσμιο κλάδο, χάρη στον κόμβο της αεροπορικής εταιρείας στο Μιλάνο στο αεροδρόμιο Μαλπένσα και την ενισχυμένη βάση της Ρώμης στο Φιουμιτσίνο, παράλληλα με το εποχιακό δίκτυο της κληρονομιάς της Olbia, που είναι και η έδρα της αεροπορικής εταιρείας.”

Τα σχέδια για την…αναζωογόνηση της ζημιογόνου Meridiana ετοιμάζονται από τον Σεπτέμβριο του 2017 που η Qatar Airways απέκτησε το 49% στην AQA Holding την νέα μητρική εταιρεία της Meridiana στην οποία ο προηγούμενος μέτοχος Alisarda διατηρούσε το 51%.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο στόλος της Meridiana / Air Italy που απαρτίζεται τώρα από 11 αεροσκάφη (οκτώ Boeing 737NGs και τρία 767-300) θα φτάσει τα 50 αεροσκάφη μέχρι το 2022.

Η αρχή θα γίνει άμεσα με 20 ολοκαίνουργα Boeing 737-8s (τον ερχόμενο Απρίλιο) και πέντε Airbus A330-200 (από το Μάιο του 2019) από το στόλο της Qatar Airways.

Η Air Italy θα ξεκινήσει πτήσεις 4 φορές την εβδομάδα από το Μιλάνο (Μαλπένσα) προς Μπανγκόκ, ενώ η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι από αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιεί δρομολόγια από το Mαλπένσα στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη.

Στο πλάνο είναι και η ενίσχυση των εσωτερικών δρομολογίων συνδέοντας το Μιλάνο με τη Ρώμη, τη Νάπολη, το Παλέρμο, την Κατάνια και την Lamezia Terme.

Οι εγχώριες διαδρομές αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τον εθνικό μεταφορέα Alitalia τα τελευταία χρόνια, με έντονο ανταγωνισμό από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, την ιρλανδική Ryanair και την βρετανική easyJet.

«Με την υψηλή ποιότητα και το προσιτό χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιών στην εγχώρια, περιφερειακή και διηπειρωτική αγορά, η Air Italy θα επιτύχει σε παγκόσμια κλίμακα προσφέροντας υψηλής ποιότητας και πρώτης κατηγορίας υπηρεσίες σε όλες τις πτήσεις με ένα σύγχρονο στόλο», δήλωσε Akbar Al Baker.

Στόχος της αεροπορικής εταιρείας -εστιάζοντας στην άψογη εμπειρία των πελατών και στην επόμενη  γενιά ταξιδιωτών- είναι τα 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μέχρι το 2022 προς, από και μέσω της Ιταλίας και να μέχρι τότε σκοπεύει να πετάξει σε πάνω από 50 δρομολόγια όλο το χρόνο.