Η Microsoft έχει επενδύσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε Oyo που υποστηρίζεται από τη SoftBank, σύμφωνα με κανονιστική κατάθεση, πριν από το σχέδιο της ινδικής αλυσίδας ξενοδοχείων να δημοσιοποιηθεί. Η Oravel Stays (Oyo) ενέκρινε στις 16 Ιουλίου την έκδοση μετοχών και μετατρέψιμων αθροιστικών προνομιούχων μετοχών ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Microsoft σε ιδιωτική τοποθέτηση, σύμφωνα με κατάθεση της Oyo.

Τον περασμένο μήνα, μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα είχε πει ότι η Microsoft βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να επενδύσει στην Oyo 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο αθροιστής ξενοδοχείων, στον οποίο η ιαπωνική ομοσπονδία SoftBank κατέχει μερίδιο 46%, υπέμεινε μήνες απολύσεων, περικοπών κόστους και ζημιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Αλλά με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και τον αυξανόμενο εμβολιασμό, η ταξιδιωτική ζήτηση ανακάμπτει σιγά σιγά στην Ινδία, με τα τοπικά τουριστικά αξιοθέατα να παρατηρούν υψηλότερη κίνηση.

Στις αρχές Ιουλίου, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oyo, Ritesh Agarwal, δήλωσε ότι η εταιρεία θα εξετάσει μια πιθανή δημόσια προσφορά, αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα.