Η Middle East Airlines, ο κύριος αερομεταφορέας του Λιβάνου, δήλωσε ότι θα υπέβαλε  προσφορά εξαγοράς ενός μεριδίου στην Cyprus Airways Ltd, καθώς ο ιδιοκτήτης επιδιώκει να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάκαμψης για να αντιστρέψει την μη κερδοφόρα κατάσταση της εταιρείας.

«Αισθανόμαστε ότι υπάρχει πραγματικό δυναμικό για μας και το μελετούμε σοβαρά», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο πρόεδρος της  MEA, Mohamedd El-Hout, προσθέτοντας ότι η εταιρεία με βάση τη Βηρυτό βρίσκεται στα αρχικά στάδια μιας πιθανής επένδυσης.

Η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εξέταζε τις προσφορές για ένα μερίδιο στην Cyprus Airways, η οποία έχασε  29,3 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι κυβερνήσεις σταδιακά γίνονται απρόθυμες να στηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες καθώς η κρίση χρέους της Ευρώπης αναγκάζει σε βαθύτερες περικοπές κόστους.

«Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες περνούν μια πολύ σοβαρή κρίση και κατά τη διάρκεια της κρίσης μπορεί να προκύψει κάποια πολύ ωφέλιμη συμφωνία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Αραβικού αερομεταφορέα Abdul Wahab Teffaha και πρόσθεσε: «Κατ’ αρχήν είναι ένα καλό βήμα προς την ενοποίηση, το οποίο είναι προτιμότερο για τη βιομηχανία, που είναι ιδιαίτερα κατακερματισμένη».

Κώστας Μπιλιάνης