Την συνολική επένδυση που πρόκειται να γίνει στον Ερημίτη, θα παρουσιάσουν τα στελέχη της NCH Capital σε εκπροσώπους των τουριστικών και παραγωγικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης σε εκδήλωση την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι στην NCH Capital παραχωρήθηκε από το Ελληνικό δημόσιο, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), για 99 χρόνια, συνολική έκταση (γήπεδο) 501,06 στρεμμάτων για την εκμετάλλευση της επιφάνειας της γης. Μία επένδυση συνολικής αξίας 100 εκατ ευρώ περίπου.

Οι επενδυτές σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην δημιουργία Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 180 κλινών, τουριστικές κατοικίες (84 κατοικίες με 123 διαμερίσματα), μαρίνα δυναμικότητας 57 σκαφών. Για τις ανάγκες και την αυτονομία της επένδυσης, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μονάδα αφαλάτωσης, επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης- συλλογής ομβρίων υδάτων, άρδευσης, πυρόσβεσης, δίκτυο οπτικών ινών, έργα αναβάθμισης και προστασίας της δασικής έκτασης και των μικρών υγροτόπων, κ.α.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στον Ερημίτη της Κασσιόπης ανέρχεται σε 490.000 τ.µ., εκ των οποίων πάνω των 320.000 τ.µ. θα παραµείνουν προσβάσιµα στο ευρύ κοινό. Στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωµα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.