Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Norwegian Air αύξησε 83% τον Φεβρουάριο την κίνηση σε επιβάτες σε 1,2 εκατομμύρια σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όταν εξακολουθούσαν να ισχύουν οι ταξιδιωτικές περιορισμοί για τον Covid.

Ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας προϋπολογισμού πέτυχε συντελεστή φορτίου 84% τον μήνα, καθώς είδε μεγάλη ζήτηση για χειμερινές διακοπές καθώς εκμεταλλευόταν έως και 64 αεροσκάφη.

Ένας μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών χρησιμοποίησε επίσης τις χειμερινές διακοπές για να κλείσει διακοπές του Πάσχα, ταξίδια τα Σαββατοκύριακα τον Μάιο και πτήσεις για καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Ο Geir Karlsen διευθύνων σύμβουλος επισήμανε πώς «είμαστε ικανοποιημένοι με τα νούμερα κίνησης τον περασμένο μήνα και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τον συντελεστή φορτίου 84%.

Αυτό καταδεικνύει την ικανότητα της Norwegian να προσφέρει ένα ελκυστικό προϊόν στους επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμη και κατά τους εποχικά πιο αργούς χειμερινούς μήνες.

Οι υψηλοί συντελεστές φορτίου αυξάνουν επίσης την απόδοση καυσίμου, μια σημαντική παράμετρο από την άποψη της βιωσιμότητας».

Και πρόσθεσε ότι «είμαστε πρόθυμοι και καλά προετοιμασμένοι για να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι.

Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα ξεκινάει από τα τέλη Μαρτίου και με νέα αεροσκάφη και νέους συναδέλφους, ώστε να ανταποκριθούμε στην έντονη ζήτηση που βλέπουμε στις κρατήσεις μας.»