Πάνω από 1.100 είναι οι απώλειες θέσεων εργασίας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ από το κλείσιμο διαδρομών μεγάλων αποστάσεων της Norwegian Air UK.

Το σωματείο Unite χαρακτήρισε την κίνηση «καταστροφικό πλήγμα» για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου.

Το Σωματείο, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 700 υπαλλήλους της Norwegian Air με έδρα το Γκάτγουικ, υποστηρίζει ότι δεν τους ζητήθηκε η γνώμη για τις απώλειες θέσεων εργασίας. Καθώς και ότι οφείλονται μισθοί και αποζημιώσεις.

Η αεροπορική εταιρεία, αντιμετωπίζει θέματα ρευστότητας λόγω της πανδημίας. Και η  κυβέρνηση έχει απορρίψει το αίτημα για πρόσθετη κρατική ενίσχυση.

Οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων πρέπει να είναι «η πρώτη προτεραιότητα» κατά τη διαδικασία αφερεγγυότητας της Norwegian Air στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέει το Σωματείο.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων δεν είναι πλέον βιώσιμη δραστηριότητα.
Ο στόλος Boeing 787 Dreamliner είναι γειωμένος από την έναρξη της κρίσης Covid τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

“Δεν περιμένουμε να ανακάμψει η ζήτηση πελατών στον τομέα των μεγάλων αποστάσεων στο εγγύς μέλλον, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Air Τζέικομπ Σκραμ.

Και η εστίαση μας θα είναι η ανάπτυξη του δικτύου μας μικρών αποστάσεων καθώς βγαίνουμε από τη διαδικασία αναδιοργάνωσης.

Η νέα δομή της εταιρείας

Ο αερομεταφορέας παρουσίασε μια απλοποιημένη επιχειρηματική δομή και ένα αποκλειστικό δίκτυο ευρωπαϊκών δρομολογίων μικρών αποστάσεων.

Η Norwegian Air πιστεύει ότι το σχέδιο θα της επιτρέψει να δημιουργήσει μια “ισχυρή και σταθερή εταιρεία”.
Που θα προσελκύσει επενδυτές και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί νέους και υπάρχοντες πελάτες.

Η αεροπορική εταιρεία, σχεδιάζει να προσφέρει ανταγωνιστικούς ναύλους σε ένα ευρύ φάσμα εσωτερικών δρομολογίων στη Νορβηγία, σε όλη τη Σκανδιναβία και σε βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Το τρέχον σχέδιο είναι να τεθούν σε λειτουργία 50 αεροσκάφη στενής ατράκτου φέτος, που θα ανέρχονται σε περίπου 70 το 2022.