Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Norwegian Air ανέφερε κέρδη προ φόρων 1,6 εκατ. νορβηγικών κορόνων (NOK) τους πρώτους έξι μήνες του 2021, έναντι ζημίας σχεδόν 4,8 εκατ. ΝΟΚ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι τα συνολικά έσοδα έπεσαν κατά 92% στα 591 εκατομμύρια ΝΟΚ, από 7,1 δις, σε ετήσια βάση.

Ο αερομεταφορέας προκειμένου να επιβιώσει από την πανδημία προχώρησε στην περικοπή των εργαζομένων και την εγκατάλειψη των υπηρεσιών μεγάλων αποστάσεων από αεροδρόμια, όπως το Γκάτγουικ.

Μόλις 32 αεροσκάφη λειτουργούσαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και της χαμηλότερης ζήτησης.

Ο αερομεταφορέας ολοκλήρωσε τη διαδικασία χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης του. Και το δεύτερο τρίμηνο βελτίωσε τα ίδια κεφάλαια κατά 10,7 δις ΝΟΚ.

Τα αποτελέσματα συνέχισαν να επηρεάζονται από τον Covid-19 και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλες τις αγορές, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Τώρα είναι «σε καλή θέση για μελλοντική ανάπτυξη». Καθώς και για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των πελατών.

Η Norwegian Air έχει δεσμευτεί για χαμηλές τιμές στις σκανδιναβικές αγορές, σε περισσότερα από 250 δρομολόγια στο ευρωπαϊκό της δίκτυο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Geir Karlsen δήλωσε πώς «η οικονομική έκθεση του πρώτου εξαμήνου και τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου σηματοδοτούν μια σαφή βελτίωση.
Βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους και της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανασυγκρότησης της εταιρείας. Αλλά και της σταδιακής αύξησης των εργασιών μας στην απάντηση στην αυξημένη ζήτηση επιβατών».